Eksplozije u blizini autobusa sa igračima Borusije Dortmund

Svijet
Eksplozije u blizini autobusa sa igračima Borusije Dortmund
Njemačka policija je potvrdila da je došlo do tri eksplozije u blizini autobusa sa igračima Borusije Dortmund, prenosi BBC.

Njemačka policija je potvrdila da je došlo do tri eksplozije u blizini autobusa sa igračima Borusije Dortmund, prenosi BBC. Fudbaler Mark Bartra lakše povrijeđen. Utakmica Lige šampiona sa Monakom odložena za srijedu.

Fudbaler Borusije Mark Bartra je odveden u bolnici pošto je zadobio lakše povrede.

"Povredio je ruku, ali povrede nisu opasne po život", rekao je generalni direktor nemačkog kluba Hans Joahim Vacke.

On je rekao da je dobio obavještenje od policije da je eksploziv bio sakriven kod izlaza iz hotela u žbunju i da je aktiviran kada je autobus prošao. Vacke je rekao da su svi "potpuno šokirani" zbog onog što se dogodilo.

Policija je navela da je riječ o "ozbiljnim eksplozivnim napravama", ali bez detalja o kakvom eksplozivu je riječ i da li je autobus bio meta.


Kako se navodi na zvaničnom Tviter nalogu kluba, ostali igrači su na sigurnom i nema opasnosti na stadionu i oko njega.

Autobus, koji je oštećen na dva mjesta, sa fudbalerima je iz hotela krenuo na stadion kad je došlo do eksplozije.

Golman Borusije Roman Birki rekao je da je osjetio eksploziju čim je autobus krenuo. "To je bio veliki prasak, eksplozija", naveo je on.

Birki je sjedio u posljednjem redu autobusa, pored defanzivca Bartre, koji je jedini povrijeđen, kada su ga pogodile krhotine stakla.

Igrači su posle toga potražili zaklon jer nisu znali da li će biti nova eksplozija, a policija je brzo došla na mjesto incidenta.

 

 

Beta

Ne propustite