Namjeravate se riješiti opasne navike pušenja? Ove namirnice će vam pomoći da se držite dalje od cigareta

Zdrav život
Namjeravate se riješiti opasne navike pušenja? Ove namirnice će vam pomoći da se držite dalje od cigareta
Pokušajte uvijek imati na umu da pored toga što utiču na vaše sveukupno zdravlje, cigarete štete zdravlju vaše kože.

Među namirnicam koje pogoršavaju okus cigareta su voće, povrće, i mliječni proizvodi. Nasuprot ovim namirnicama su kafa, alkohol (posebno pivo), i meso, koji su glavni krivci zašto ne možete prestati s tom navikom. Sada znamo zašto je to prilično uobičajeno vidjeti ljude kako puše uz kafu, koktel, ili nakon konzumiranja obroka koji je uključivao meso.

Voda je bitan dio ovog procesa, jer pomaže tijelu ukloniti toksine i nečistoće koje su pohranjene zbog pušenja. Također je pametno da se aktivirate fizički, po mogućnosti vani, za rad pluća i srca, organa koji su najviše pogođeni pušenjem. Neka pluća uzmu svježeg zraka za njegu svake ćelije u organizmu.

Pokušajte uvijek imati na umu da pored toga što utiču na vaše sveukupno zdravlje, cigarete štete zdravlju vaše kože. Dakle, ako želite da izgledate mlađe, sa dobrom kožom i bez teških bora, napustite ovu groznu naviku.

Pored svih drugih negativnih efekata koje uzrokuje pušenje, ono može učiniti zube žutim i uzrokovati loš dah. To smanjuje plodnost kod muškaraca i kod žena i povećava rizik od impotencije.

Sada znate malo više o štetnosti pušenja, i da, iako možete koristiti određene namirnice, uvijek treba razgovarati sa ljekarom – oni će znati kako pomoći kroz ovaj proces.

Namirnice koje poboljšavaju okus cigareta mogu se dodati natrag u ishranu postepeno, nakon najmanje tri sedmice od ostavljanja cigareta. I zapamtite da, kad god osjetite potrebu da zapalite cigaretu, to je krađa plemenitih minuta vašeg života.

 

Ne propustite