SBA škola letenja Vam može pružiti ostvarenje sna i intenzivan osjećaj slobode

Kiosk
SBA škola letenja Vam može pružiti ostvarenje sna i intenzivan osjećaj slobode
Priuštite sebi taj magični momenat i nesumnjivo najbolji osećaj koji ćete ikada doživjeti po specijalnoj cijeni od 119 KM umjesto 238 KM za let gyro od 30 min.

Od kako postojimo, sanjamo i maštamo o tome da poletimo kao ptice. Naši mitovi i legende su prepuni te tematike, a jedan od najčuvenijih mitova u istoriji čovječanstva – onaj o Dedalu i njegovom sinu Ikaru – posvećen je upravo našoj želji da budemo slobodni kao naši leteći prijatelji.

CityDeal donosi ponudu koju morate iskoristiti, od čak 50 % popust. Priuštite sebi taj magični momenat i nesumnjivo najbolji osećaj koji ćete ikada doživjeti po specijalnoj cijeni od 119 KM umjesto 238 KM za let gyro od 30 min.

Letenje je ideja koja zaokuplja ljudski um od davnina, njome se bavio čak i Leonardo da Vinči. Mnogi su pokušavali mahanjem krilima da polete. Ali, tek je izumitelj ruske aerodinamike Nikolaj Jegorović Žukovski u jednom svom naučnom dijelu napisao:  "Čovjek nema krila i po odnosu težine svog tijela i težine svojih mišića on je 72 puta slabiji od ptice. Mislim da će čovjek ipak poletjeti oslanjajući se, ne na snagu svojih mišica, već na silu svog razuma.”
A onda su braća Wright prvi put poletjela 1903 godine, i od tada, ljudi su kreirali mnogobrojne tipove aviona. Svaki od njih je morao da se suoči sa četiri iste sile: potisak, težina, pogon i otpor (trenje) i svaki od njih je takođe morao da odgovori izazovima održavanja stabilnosti i kontrole.  Sada su naše letjelice brže od zvuka, pobjegle Zemljinoj gravitaciji i vinule se u Svemir, neke su se zadržale u Zemljinoj orbiti, istražuju svemir i nadgledaju nas „odozgo“. A neke letjelice su napravljene da običnom čovjeku ostvare iskonski san – da leti.
 
Naša misija je da svim kandidatima-polaznicima škole, zaljubljenicima u letenje, obezbjedimo dinamične sadržaje, uz pomoć visoko kvalifikovanog osoblja, moderne i sigurne opreme. Svi u SBA školi, a posebno naši odgovorni i sigurni piloti, potpuno su posvećeni održanju avijacije u BiH.

Sve ponude sa portala Citydeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i na prodajnom mjesto u BBI Shopping centru (prizemlje).
Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz Vaš Citydeal!

Ne propustite