SA 12 GODINA UPOZNALA TITA: Ono što je Broz uradio, promenilo joj je život!

Lifestalgija
SA 12 GODINA UPOZNALA TITA: Ono što je Broz uradio, promenilo joj je život!
Snežana Đurišić sa 12 godina je upoznala Josipa Broza Tita koji je promijenio život, a poslije toliko godina progovorila je o detaljima.

Snežana Đurišić sa 12 godina je upoznala Josipa Broza Tita koji je promijenio život, a poslije toliko godina progovorila je o detaljima.

Za karijeru jedne od najpopularnijih pjevačica narodne muzike, zaslužan je tadašnji predsjednik Tito. 


"Nastupala sam na festivalu Beogradsko proleće, to je bilo u maju 1971, tada sam imala 12 godina. Pevala sam pesmu "Rođendanska torta" i to je bila prava senzacija. Novine su danima pisale o tome. Posle toga sam dobila poziv od Tita da dođem na Beli dvor 25. maja, na njegov rođendan", rekla je Snežana nedavno.


Pjevačica je otkrila koliko je bila srećna što je predsjednik pozvao, ali i kroz kakve je muke prošla.

"Ima li veće časti nego kad predsednik države u kojoj živite poželi da baš vi budete tu i onda se još nađe i neki način. To sve Bog reguliše", rekla je ona i dodala:

"Razlog je bilo to moje školovanje jer sam ja želela da se muzički obrazujem, a u Kraljevu u to vreme nije bila srednja muzička škola. To je bio razlog zašto je tata tražio prekomandu za Beograd, ali oni mu nisu dali, nisu mu dali da ode. Eto, desilo se to. Ja sam samo odgovarala na pitanja predsednika."

 
Ona je u emisiji "Premijera - vikend specijal" otkrila i detalje razgovora sa predsjednikom, kojih se i dan danas sjeća.
""Kako se zoveš", "Koju školu učiš", "Šta ti rade roditelji", "Šta bi volela da budeš kad porasteš", bila su pitanja koja mi je postavljao. Rekla sam da bih volela da budem pevačica, ali da ne mogu tu školu da završim jer je nema u Kraljevu a tati ne daju prekomandu. Onda me pitao gde tata radi, ja sam sve to znala "Vojna pošta 86 20 Kraljevo", sve sam to znala. I eto, to je tako bilo. Nisam ja ništa tražila, odgovarala sam na pitanja samo. Nije on ništa ni rekao tada, to je bio jedan običan razgovor. A onda je samo stiglo u junu ili julu, ne znam tačno, samo znam da je tata došao i rekao: "Selimo se, dobio sam prekomandu"", ispričala je pjevačica.

Ne propustite