Erdogan čestitao Vučiću: Srbija i Turska su ključne zemlje na Balkanu

Aktuelno
Erdogan čestitao Vučiću: Srbija i Turska su ključne zemlje na Balkanu
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan čestitao je danas Aleksandru Vučiću na pobjedi na predsjedničkim izborima u Srbiji, uz ocjenu da su prijateljski odnosi i saradnja između te dvije, kako je naveo, ključne zemlje na Balkanu, dali su važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan čestitao je danas Aleksandru Vučiću na pobjedi na predsjedničkim izborima u Srbiji, uz ocjenu da su prijateljski odnosi i saradnja između te dvije, kako je naveo, ključne zemlje na Balkanu, dali su važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

- Vizionarsko liderstvo i Vaša lična zalaganja igrali su veliku ulogu u ostvarivanju saradnje, solidarnosti i duha regionalnog partnerstva, što je ostavilo dubok trag na naše bilateralne odnose u proteklih nekoliko godina - naveo je Erdogan, saopštila je Vlada Srbije.

Erdogan je u ime naroda Turske i u svoje ime "svesrdno" čestitao Vučiću na pobjedi i dodao da je oduševljen što će nastaviti da služi Srbiji u novoj ulozi predsjednika.


- Kao dva lidera, koja su izabrana za vrijeme svog premijerskog mandata, u potpunosti vjerujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije - izjavio je predsjednik Turske, piše u saopštenju.

Erdogan je naveo da će im bilateralna i regionalna saradnja, koju će "učvršćivati u svim oblastima", omogućiti da prenesu "snažno naslijeđe budućim generacijama".

(beta)

Ne propustite