NOVI.BA EKSKLUZIVNO DONOSI - FBI objavio seriju NEVIĐENIH fotografija napada na Pentagon 11. septembra - JE LI OVO DOKAZ VELIKE PREVARE? (Galerija)

Aktuelno
NOVI.BA EKSKLUZIVNO DONOSI - FBI objavio seriju NEVIĐENIH fotografija napada na Pentagon 11. septembra - JE LI OVO DOKAZ VELIKE PREVARE? (Galerija)
Riječ je o seriji od oko 20 fotografija američkog sjedišta Ministarstva odbrane u Vašingtonu – Pentagona, na koji je prema zvaničnim informacijam od strane terorista El-Kaide namjerno srušen avion American Airlinesa

Američki FBI upravo je objavio seriju do sada neviđenih fotografija od 11. septembra 2001 godine kada su se dogodili najgori teroristički napadi u historiji u Njujorku i Vašingtonu, otkriva portal Novi.ba.

Riječ je o seriji od oko 20 fotografija američkog sjedišta Ministarstva odbrane u Vašingtonu – Pentagona, na koji je prema zvaničnim informacijam od strane terorista El-Kaide namjerno srušen avion American Airlinesa.

Upravo napad na Pentagon je bio najčešći predmet plasiranja teorija zavjere, jer se navodno nisu vidjeli ostaci aviona. Neke teorije tvrdile su da je u Pentagon udario projektil, a ne avion. Na fotografijama koje su danas objavljene vide se ostaci za koje se tvrdi da su ostaci aviona. Ali, uostalom pogledajte galeriju i procjenite da li je FBI razbio teorije zavjere ili ih samo podgrijao. 

 

 

Prema zvaničnom izvještaju Komisije 911, 19 osoba u službi El Kaide otelo je 4 američka aviona. Dva su udarila u Svetski trgovinski centar (STC) na Menhetnu u Njujorku, po jedan u svaki soliter u 17 minuta razlike, ubrzo nakon čega su se oba solitera srušila. Treći avion je udario u Pentagon, glavno sedište Ministarstva odbrane SAD u Vašingtonu. Četvrti avion se srušio u ruralnom delu Pensilvanije 130 kilometara istočno od Pitsburga nakon što su putnici pružili otpor otmičarima. Više od 3.000 osoba je poginulo u jednom dana.

Izvještaj komisije 9/11 je pokazao da su napadači pretvorili otete avione u najveće samoubilačke bombe u istoriji, te su izvršili najubitačnije napade ikad počinjene protiv Sjedinjenih Američkih Država. Napadi 11. septembra su relativno najznačajniji događaj koji se do sada desio u 21. veku u smislu opštih ekonomskih, socijalnih, kulturnih i vojnih posledica koje su usljedile u Sjedinjenim Američkim Državama i mnogim drugim dijelovima sveta.

 

 

Ne propustite