KRVAVI ZLOČIN KOD SVRLJIGA: Kamenom do smrti tukao strica!

Region
KRVAVI  ZLOČIN KOD SVRLJIGA: Kamenom do smrti tukao strica!
Slaviša Đorđević (57) iz sela Prekonoga uhapšen je zbog sumnje da je udarcima kamenom ubio svog strica Slavka Đorđevića (69) na seoskom drumu nedaleko od kuće u kojoj su zajedno stanovali.

Slaviša Đorđević (57) iz sela Prekonoga uhapšen je zbog sumnje da je udarcima kamenom ubio svog strica Slavka Đorđevića (69) na seoskom drumu nedaleko od kuće u kojoj su zajedno stanovali.

Brutalni zločin desio se zbog višegodišnje netrpeljivosti između rođaka, a povod za svađe bio je - dimnjak na kući.

"Oni su živeli u istoj kući koja je imala dva ulaza ali se nisu slagali jer je Slaviša pokušavao da mu uzme dimnjak koji je zajednički. Svašta je radio da bi to ostvario. Na kraju ga je zabetonirao, pa tužio čiču Slavka da mu dimi u sobama zbog toga. Tužili su se dugo, pretio je dugo da će ubisti strica ako bude izgubio na sudu, Slavko je pretnje prijavljivao, ali ništa nije učinjeno. Na kraju ih je Slaviša ostvario jer je danas trebalo da bude izvršenje po presudi koju je Slavko dobio u svoju korist." - priča Malina Todosijević, sestra ubijenog Slavona kaže da je Slavišin otac umro rano, pa su ga čuvali stric i deda.

slavko

"Odrastao je u njihovoj kući, stric ga je čuvao, a evo kako mu je vratio. Ta netrpeljivost je trajala godinama. Tvrdio je da Slavko potplaćuje sudije, što je bila neistina jer je on živeo od penzije koja iznosi 12.000 dinara, a koju je stekao radeći u "Zelenom vrhu". Slaviša je, kada je Slavku umrla supruga, pisao svakakve gluposti. Napisao je jedno pismo kako je on, navodno, ubio svoju ženu, što nije bila istina. Na kućici za psa u svom dvorištu Slaviša je napisao "I nenormalni vole da su normalni. Bolest je bolest". Slavko je, takođe, na pretnje odgovorio jednim transparentom na parčetu lima u svom dvorištu na kojem je napisao: "Braniću se" - objašnjava Malina.

Rođaci pretpostavljaju da je Slavko ubijen jučer između 15.30 i 16 časova, jer su ga posljednji put čuli telefonom oko 15 časova.

"Zvala sam ga telefonom, pričali smo šta radi, oko sađenja krompira, sve je bilo normalno do kraja razgovora. Kada su mu došle posle ćerka i unuka oko 16 časova on je bio ubijen. Telo je bilo na ulici, pedesetak metara od kuće. Ili je pošao ka voćnjaku, ili je pokušao da pobegne od Slaviše koji ga je sačekao i ubio kamenom."- kaže Malina.

kuca

Policija je po dolasku u selo zatekla Slavka smrskane lobanje kako leži na zemljanoj ulici nedaleko od svoje kuće i Slavišu koju je došao i sam se odmah predao. Po ovlaštenju Višeg javnog tužilaštva policija je obavila uviđaj.

Očekuje se zvanično saopštenje niške policije povodom ovog zločina.

(blic.rs)

Ne propustite