Silovao i pokušao da ubije djevojčicu, uhapšen 18 godina kasnije

Šokantno!
Silovao i pokušao da ubije djevojčicu, uhapšen 18 godina kasnije
Teksašanka Dženifer Šuet oteta je iz svoje kuće u Dikinsonu i silovana kada je imala samo osam godina.

Teksašanka Dženifer Šuet oteta je iz svoje kuće u Dikinsonu i silovana kada je imala samo osam godina. Kidnaper je nakon što ju je silovao nesrećnoj djevojčici prerezao vrat i ostavio je da umre. Uhapšen je osamnaest godina kasnije.

Tog užasnog dana nepoznati muškarac provalio je u porodičnu kuću tada osmogodišnje Dženifer i predstavio se kao policajac na tajnom zadatku imena Denis.

Poslije toga, Dženifer se sjeća da se nalazi u naručju muškarca koji je trčao prema automobilu. Kada su stigli u auto, prislonio joj je nož na grlo i pitao ju je: ''Plašim li te, djevojčice, plašim li te?', nakon čega ju je silovao i počeo da je guši dok nije izgubila svijest.

dzenifer

Ona se probudila dok ju je otmičar vukao za nogu kroz polje. Kad ju je spustio na tlo, djevojčica je pokušala da vrišti i doziva u pomoć ali nije mogla.

"Imala sam tek toliko snage da dignem svoju ruku. Kada sam spustila ruku na vrat, osjetila sam otvorenu ranu i krv. Ostavio me da umrem u polju", ispričala je Dženifer dvadeset godina nakon užasnog događaja.

Nju su u polju pronašla djeca koja su se igrala i pozvala pomoć. Hitno je prevezena u bolnicu, a ljekari su uspjeli da joj spase život.

U bolnici je pisala na list papira kako bi pomogla policiji da pronađe počinioca ovog gnusnog zločina. Zahvaljujući onome čega se uspjela sjetiti sastavljen je i fotorobot.

"Sjećam se da sam pisala sve čega sam mogla da se sjetim, svakog malog detalja. Svega što sam mislila da će biti korisno da ga nađu. Sjećam se njegovog imena, stoga sam napisala 'Dinnese' (Denis)", priča Dženifer.

Ipak, svi napori nisu urodili plodom kako bi se monstrum pronašao, ali Dženifer nikada nije odustala.

"Godinama sam u svakom prolazniku tražila sumnjivca", kaže sada 28-godišnja Dženifer Šuet.

Policija je u saradnji sa FBI-em i zahvaljujući tehnološkom napretku 18 godina nakon napada odlučila da istraži tragove DNK na odjeći koju je Dženifer tada nosila.

Forenzičari su uspjeli da pronađu dokaze i otkriju identitet napadača. Njegovo ime je Denis Erl Bredford. 

Ime je dalje odvelo do njegove vozačke dozvole i fotografije koju su uporedili s fotorobotom napravljenim 18 godina ranije. Tada je bilo jasno da su pronašli počinioca monstruoznog zločina.

"Denis Bredford, ja nisam tvoja žrtva. Ja sam pobjednica", napisala je Dženifer na svom blogu kada je monstrum pronađen.

Bredford je ubrzo uhapšen, a objesio se u zatvoru prije nego što je Dženifer dobila priliku da se suoči s njim, prenosi N1.

 

 

 

Ne propustite