OVO NE MIRIŠE NA DOBRO: U Beogradu se opet raspravlja o BiH, šta su govorili Kecmanović, Jović, Puhalo i Vladisavljević!?

Region
OVO NE MIRIŠE NA DOBRO: U Beogradu se opet raspravlja o BiH, šta su govorili Kecmanović, Jović, Puhalo i Vladisavljević!?
Podijeljenost među narodima i takvo ustavno rješenje paraliziralo je funkcionisanje države.

Evropski fond za Balkan organizirao je u Beogradu danas skup o Bosni i Hercegovini pod imenom “Budućnost Bosne i Hercegovine”. Na početku diskusije rečeno je da su stvari zamrznute od 1995. godine, kada je četverogodišnji krvavi sukob okončan Dejtonskim mirovnim sporazumom. Etničke granice još uvijek su prisutne, društvena i ekonomska situacija je alarmantna unatoč milijardama novca koji je došao sa Zapada, ocijenili su učesnici skupa.

Podijeljenost među narodima i takvo ustavno rješenje paraliziralo je funkcionisanje države. Gotovo 22 godine nakon prestanka sukoba, još uvijek su otvorena pitanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, njegove provodljivosti i postojanja.

Na skupu učestvuju politički analitičar Dejan Jović, profesor političkih nauka Nenad Kecmanović, socijalni psiholog i politički analitičar Srđan Puhalo i naučnik Nebojša Vladisavljević.

Dejan Jović je kazao da se visoki predstavnik u BiH možda ponaša kao car, ali on osigurava mir i stabilnost zemlje.

“Mi imamo svog Vučića od 2006. godine. Ne treba nam racionalna debata. Sve počinje i završava sa Dodikom”, kategorički je kazao Puhalo.

Ne propustite