Smatramo ga korovom, a nismo svjesni da je dokazano bolji od hemoterapije! Sada je pravo vrijeme za branje ove moćne biljke

Zdrav život
Smatramo ga korovom, a nismo svjesni da je dokazano bolji od hemoterapije! Sada je pravo vrijeme za branje ove moćne biljke
Uskoro će početak aprila i idealno vrijeme za branje nekih biljaka

Uskoro će početak aprila i idealno vrijeme za branje maslačka. Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i uživajte u prirodi i branju.

Lišće maslačka po vitaminskom bogatstvu nadmašuje čak špinat i rajčicu.

Sadrži vitamine A, B2, C, D i G, te minerale kalij, natrij, kalcij, fosfor i željezo.

Kao moćan diuretik, blagotvoran je za bubrege i mokraćne organe.

Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol.

Da je ova biljka toliko ljekovita, ne tako davno su otkrili i znanstvenici koji su izvijestili da se korijenom maslačka može izliječiti rak. 

Ova često zapostavljena biljka, smatra se korovom, a ima zapravo brojna ljekovita svojstva, a sve što trebate učiniti kako bi se koristili jedan od njih je da ga pokupite.

Korijen maslačka je vrlo koristan. Prema naučnicima, maslačak je bolji od hemoterapije, jer uništava samo kancerogene ćelije, a ne zdrave.

Ovaj korijen potiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija, i smanjuje loš holesterol. Bogat je važnim vitaminima i mineralima kao što su vitamin B6, tiamin, vitamin C, željezo, kalij, kalcij, folna kiselina, i magnezij. Također sadrži oko 535% od preporučenog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% od preporučenog dnevnog unosa vitamina A.

Čaj od ovog korijena utiče na toksične ćelije, tako da se one potpuno raspadnu u roku od 48 sati. Redovno konzumiranje ovog čaja može učinkovito eliminirati većinu kancerogenih ćelija.

Čaj od korijenja i lišća maslačka

Stavite šaku svježeg korijena i/ili lišća na litru vruće vode. Procijedite nakon deset minuta.

Pijte 3 šolje dnevno.

Ne propustite