LIVNO: Borjana Krišto izvrijeđana i gađana kamenjem ispred svoje porodične kuće

Aktuelno
LIVNO: Borjana Krišto izvrijeđana i gađana kamenjem ispred svoje porodične kuće
Iz MUP-a Kantona 10 saopćeno je da su ponedjeljak u 17:25 sati djelatnici Policijske uprave Livno primili dojavu da je oko 16.30 sati nepoznata osoba došla pred dvorište porodične kuće u ul. Zgona (Livno), a koja je u vlasništvu Borjane Krište, te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema njoj (koja se nalazila u dvorištu).

Borjana Krišto uz psovke i vrijeđanje kamenovana ispred porodične kuće u Livnu

Dvadesetpetogodišnji muškarac kamenjem je gađao zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krištu ispred porodične kuće u Livnu, prenose mediji.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 saopćeno je da su ponedjeljak u 17:25 sati djelatnici Policijske uprave Livno primili dojavu da je oko 16.30 sati nepoznata osoba došla pred dvorište porodične kuće u ul. Zgona (Livno), a koja je u vlasništvu Borjane Krište, te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema njoj (koja se nalazila u dvorištu).

"Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske uprave Livno i tom prilikom u dvorištu porodične kuće pronašli dva manja kamena i van dvorišta dva kamena, operativnim radom na terenu pronađena je osoba F. K. rođen 1991. godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Daljnji operativni rad je u toku", saopćio je MUP Kantona 10.

Informaciju o tome da je riječ o Borjani Krišto potvrdio nam je portparol MUP-a K10 Ivica Vrdoljak koji je kazao da je u trenutku incidenta s Krištom u dvorištu bila i njena prijateljica.

"Osoba koja je poslije pronađena bacila je dva kamena prema njima, a koja nisu nikoga pogodila. Borjana Krišto nije povrijeđena", rekao je Vrdoljak.

Uzeli 100.000 maraka

Prošle sedmice objavljena je informacija da je Udruženje "Hrvatska žena Livno" samo prošle godine inkasiralo 100.000 KM od Vijeća ministara BiH, a da se na čelu tog udruženja Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Tihana Krželj udata je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potresa saznanje koliko je budžetskih sredstava stizalo u udruženje koje vodi Tihana Krželj u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi.

Ne propustite