Njene oči su promijenile boju i to zbog nevjerovatnog razloga!

Zanimljivosti
Njene oči su promijenile boju i to zbog nevjerovatnog razloga!
Kanađanka Karli Frejzer izjavila je nešto što je šokiralo cijeli svijet: primjetila je da su joj oči postale svjetlije, a sve to bila je posljedica drugačije ishrane.

Kanađanka Karli Frejzer izjavila je nešto što je šokiralo cijeli svijet: primjetila je da su joj oči postale svjetlije, a sve to bila je posljedica drugačije ishrane. Veganske.
 
 
Bilo je dovoljno šest godina sirove veganske ishrane da Karli primjeti promjenu u boji svojih očiju. To su posvjedočili čak i njeni prijatelji, koji su je i naveli na to da svoje iskustvo podijeli sa drugima. Njihova znatiželja ohrabrila ju je da javno progovori o svojoj promjeni.
 oci1
 
Njene tamnozelene oči sa braon pegama nakon šeast godina veganske ishrane postale su svijetle, sivkastoplave sa malo zelene i smeđim dijelom oko zjenica. Ova priča zainteresovala je mnoge, pa su se oglasili i stručnjaci. Izgleda da oči, uljučujući i njihovu boju, izražavaju sve što naše tijelo preživljava iznutra.
 
 oci2
Dr Robert Mors, specijalista za detoksikaciju i iridolog, tvrdi da sirova hrana može promjeniti boju očiju. O tome je napravio i nekoliko videa. Iridologija se koristi i kao način utvrđivanja zdravstvenog stanja čovjeka na temelju boje, linija i mrlja na dužicu oka. Žučkasa boja oko zjenice je glavni pokazatelj koliko je toksično ljudsko tijelo, tvrdi dr Mors. Manje žučkastog znači i manju toksičnost,prenosi Blic.

 oci3
- U tinejdžerskom periodu jela sam svakodnevno mnogo čipsa, slatkiša, pica... Moja mama je uvijek kuhala, ali ta hrana je bila masna i nije sadržala sve što je mom tijelu bilo potrebno. Imala sam velikih problema s probavom i patila sam od prekomjerne težine do 15. godine - ispričala je Karli.
 
 
Zato sam prešla na sirovu, biljnu hranu. Probava mi se odmah poboljšala, a simptom iritabilnog crijeva nestao. Dodavanje više vlakana pročistilo je moje tijelo od otrova. Nikad nisam imala toliko energije, nikada nisam toliko dobro spavala...
 
- A onda su  moje tamnozelene oči postale mnogo svjetlije, što je pokazalo stanje moga zdravog organizma. Ali nije se samo boja promijenila, već su nestale i tamne pege na dužici - kaže Karli.
(livelovefruit.com)

Ne propustite