NEPOTIZAM - Nikšićev salto mortale: SDP učlanio Pozderca i Bijedića i PONOSI SE njihovim PORODIČNIM I ROĐAČKIM VEZAMA!?

Bosna i Hercegovina
NEPOTIZAM - Nikšićev salto mortale: SDP učlanio Pozderca i Bijedića i PONOSI SE njihovim PORODIČNIM I ROĐAČKIM VEZAMA!?
Na ovaj način SDP je izgubio kredibilitet da kritikuje bilo koga drugog kada donosi odluke i dodijeljuje pozicije po porodičnim vezama.

Uoči današnje sjednice Predsjedništva SDP BiH predstavljeni su novi članovi ove partije. A to su unuk Džemala Bijedića, koji se također zove Džemal Bijedić i Mehmed Pozderac, sin Hakije Pozderca. Iznenađuje činjenica da se tzv. ljevičarska stranka ponosi učlanjenjem potomaka nekih porodica, što uveliko miriše na nepotizam i rođačke veze. Osnova političkog djelovanja trebala bi biti sposobnost, a ne pripadnost nekoj porodici, lozi ili klanu. Na ovaj način SDP je izgubio kredibilitet da kritikuje bilo koga drugog kada donosi odluke i dodijeljuje pozicije po porodičnim vezama.

 Džemal Bijedić je prilikom pristupanja izjavio da su ga godinama nagovarali da se uključi u politiku, ali se opirao tome, te je naglasio kako mu je jako drago ako može pomoći da SDP bude jača u svojim idejama.

 Mehmed Pozderac je rekao kako se familija Pozderac uvijek zalagala za dignitet čovjeka.

 Poručio je da je došao trenutak da nakon svog profesionalnog životnog iskustva preuzme dio obaveza kao član SDP-a u daljem građenju države i društva u cjelini. 

 

 

 

Ne propustite