ŽESTOKO U NARODNOJ SKUPŠTINI RS: Opozicija bojkotuje premijerku Cvijanović, napustili sjednicu!

Crna hronika
ŽESTOKO U NARODNOJ SKUPŠTINI RS: Opozicija bojkotuje premijerku Cvijanović, napustili sjednicu!
Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a od početka mandata aktuelne Vlade bojkotuju obraćanje premijerke Željke Cvijanović još od "afere kupovina poslanika", odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem ona govori o “toj aferi"

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a i danas je napustila sjednicu entitetskog parlamenta na početku obraćanja premijerke Željke Cvijanović.

Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a od početka mandata aktuelne Vlade bojkotuju obraćanje premijerke Željke Cvijanović još od "afere kupovina poslanika", odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem ona govori o “toj aferi".

Iako opozicija nije bila u skupštinskoj sali, Cvijanović odgovara na pitanja poslanika vladajuće koalicije, u okviru rasprave o prvoj tački - Poslanička pitanja i odgovori.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić prethodno je zaprijetio da će opozicija potpuno napustiti rad parlamenta, jer Vlada RS-a, kako tvrdi, ne poštuje poslovnik Narodne skupštine i ne odgovara na pitanja parlamentaraca.

Na početku današnjeg redovnog zasjedanja saopćeno je i da je poslanik Vojin Mitrović, koji je nakon izlaska iz NDP-a djelovao u Klubu SNSD-a, sada najavio da će djelovati kao nezavisni poslanik.

Ne propustite