Dječak završio sa hematomom na testisu, drugi za malo oslijepio zbog tuče oko čokoladice?

Čudne priče
Dječak završio sa hematomom na testisu, drugi za malo oslijepio zbog tuče oko čokoladice?
Dvojica učenika iz Ravnog sela kod Vrbasa, koji pohađaju drugi razred na smjeru za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje u SSŠ “4. jul”, potukla su se zbog čokolade.

Dvojica učenika iz Ravnog sela kod Vrbasa, koji pohađaju drugi razred na smjeru za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje u SSŠ “4. jul”, potukla su se zbog čokolade.

Kako prenose Večernje novosti, pravu verziju događaja, ističe direktorka, utvrdio je tim za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u školi.

– S. M. je od tog drugog učenika uzeo čokoladicu. Kad je dečak, koji je iz siromašne porodice, zatražio od njega da mu vrati čokoladu, S. M. je njega napao koristeći sprej i upaljač. Spržio mu je trepavice, čelo i kosu. Taj dečak je takođe završio u bolnici. Nije oslepeo, jer je imao sreće – iznijela je direktorka Anica Gračanin.

Ona je demantovala da je S. M. pozvao ujaka u školu, kao i navodno saznanje porodice da razredna prikuplja potpise učenika protiv njega. S. M. živi sa majkom i bratom, a otac je na radu u Njemačkoj.


– Škola je odmah pozvala roditelje učenika, a majka S. M. nije mogla da dođe jer je bila na poslu, pa je poslala ujaka. Niko ništa nije potpisivao protiv bilo koga, nego je Tim za zaštitu od nasilja prikupljao izjave o incidentu od učenika i profesora. Predloženo je da se obojica učesnika tuče kazne zbog nedoličnog ponašanja – rekla je direktorka.

Porodica je, naglašava Ljiljana Jovanović, baka dječaka S.M, odlučila da podnese tužbu po cijenu da njen unuk zbog toga bude izbačen iz škole.

Ona naglašava da je ogorčena što škola nije pozvala Hitnu pomoć, nego je S.M. pod jakim bolovima zbog udarca pesnicom u glavom i nogom u testise cijeli sat bio podvrgnut policijskom saslušavanju, nakon čega je završio u bolnici.

– Pošto više nije mogao da izdrži bolove, moj unuk je telefonom zvao ujaka, koji je došao po njega i odveo ga u Hitnu pomoć, odakle je upućen u bolnicu. Konstatovan je hematom na testisima, pa su iz bolnice zvali majku, koja je bila na poslu, da potpiše pristanak da on bude operisan – ispričala je baka.

Direktorka kaže da razlog za tužbu može biti to što majka i baka S. M. strahuju da je on pred isključenjem, jer ima mnogo disciplinskih kazni i izostanaka iz škole.

Ona je istakla i da je obavijestila policiju, koja je po službenoj dužnosti pozvala Hitnu pomoć, a slučaj je prijavljen i Centru za socijalni rad.

S.M. za sada nije operisan, proveo je u bolnici tri dana, gde je bio na infuziji i ultrazvučnom snimanju tri puta dnevno, moraće da odlazi na kontrole.

Ne propustite