Amir Zukić uskoro NA SLOBODI?

Bosna i Hercegovina
Amir Zukić uskoro NA SLOBODI?
Općinski sud u Sarajevu ranije ovog mjeseca potvrdio je optužnicu protiv Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji "Bosna", a koju je podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Advokatski tim generalnog sekretara Stranke dekomokratske akcije (SDA) Amira Zukića koji je uhapšen i optužen u predmetu ''Bosna'', a koji se nalazi u pritvoru, traži da njihov branjenik bude pušten na slobodu.

Pritvor mu je za dva mjeseca produžio Općinski sud u Sarajevu, a jedan od njegovih advokata Jasmin Muratović Feni je kazao da su žalbu uložili Kantonalnom sudu u Sarajevu koji bi kroz desetak dana trebao donijeti odluku.

- Žalili smo se u zakonskom roku i nadamo se da će žalba biti uvažena - istakao je Muratović.

Općinski sud u Sarajevu ranije ovog mjeseca potvrdio je optužnicu protiv Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji "Bosna", a koju je podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Osim njega optužnica je potvrđena protiv njegovog vozača Seida Fazlagića, izvršnog direktora Elektroprivrede BiH Eseda Džananovića, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, te Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića i Mirsada Kukića.

Oni se terete da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

 

Ne propustite