SDA RAZMONTIRALA POPULIZAM SDP-a: Deset razloga zašto Lagumdžijini nasljedici trebaju zauvijek OSTATI OPOZCIJA!

Bosna i Hercegovina
SDA RAZMONTIRALA POPULIZAM SDP-a: Deset razloga zašto Lagumdžijini nasljedici trebaju zauvijek OSTATI OPOZCIJA!
Tako je uništen Zakon o sukobu interesa za vrijeme SDP-a. Na isti način su bespovratno su ograničena prava povratnika kroz Zakon o prebivalištu, što je jedan od ključnih razloga što Bošnjaci nemaju načelnika u Srebrenici.

SDP je politička stranka za vrijeme čije vlasti ne samo da BiH nije napredovala nego je i nazadovala. Oni su svojim truhlim kompromisima, prije svega sa SNSD-om, radi pukog ostanka na vlasti u nekim važnim segmentima urušili dostignuti nivo reformi. Tako je uništen Zakon o sukobu interesa za vrijeme SDP-a. Na isti način su bespovratno su ograničena prava povratnika kroz Zakon o prebivalištu, što je jedan od ključnih razloga što Bošnjaci nemaju načelnika u Srebrenici.
SDP kao opozicija u ovom mandatu pokazuje da treba još dugo i ostati opozicija, jer nema nikakvih ideja koje bi ovu zemlju unaprijedile, nego na bazi poluistina obmanjuje javnost.
Hronično neinformisani i neupućeni SDP oslanja se na populistička saopćenja, koja po pravilu nemaju uporišta u činjenicama. Ali SDP-u činjenice i ne trebaju, jer se još uvijek drže komunisticke parole:” Ko drukčije kaže, taj kleveće i laže”.


Zato je potrebno podsjetiti na rezultate SDP-a kao vodeće partije u vlasti:

Ne propustite