ZASLUŽENA KAZNA: Serijskom silovatelju Miroslavu Gavriću šest godina i tri mjeseca robije!

Crna hronika
ZASLUŽENA KAZNA: Serijskom silovatelju Miroslavu Gavriću šest godina i tri mjeseca robije!
Okružni sud Banja Luka je u januaru ove godine osudio Gavrića za silovanje 64-godišnje žene počinjeno početkom oktobra 2016. godine u okolini Čelinca, kada je Gavrić tokom noći provalio u njenu kuću i silovao je

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Okružnog suda u Banjoj Luci kojom je serijski silovatelj Miroslav Gavrić (33) iz Čelinca osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od šest godina i tri mjeseca zatvora.

Okružni sud Banja Luka je u januaru ove godine osudio Gavrića za silovanje 64-godišnje žene počinjeno početkom oktobra 2016. godine u okolini Čelinca, kada je Gavrić tokom noći provalio u njenu kuću i silovao je. Tada joj je nanio i teške povrede po cijelom tijelu zbog čega je liječena u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjoj Luci.

Nakon silovanja Gavrić je pobjegao, ali su ga pripadnici CJB Banja Luka ubrzo uhapsili, piše Faktor.ba.

U pitanju je osoba poznata po tome da je i ranije činio krivična djela silovanja, te mu je sudsko vijeće "zbog sticaja krivičnih djela" izreklo jedinstvenu kaznu od šest godina i tri mjeseca zatvora.

On je ranije u Osnovnom suda u Kotor Varoši također osuđen zbog silovanja i to na 18 mjeseci jer je u aprilu 2014. silovao 24-godišnju djevojku.

U presudi je tada navedeno da je Gavrić djevojku presreo na putu do kuće i pod prijetnjom da će je zaklati, odvukao u šumarak pored puta, pretukao i silovao.

Osim ova dva silovanja, imao je i ranije "seksualnih prestupa", jer je u okolini Laktaša napastvovao ženu.

 

Ne propustite