ČETNIČKI VOJVODA PRIJETI - Šešelj poručio da će ujediniti Republiku Srpsku, Crnu Goru i Kosovo sa Srbijom, te da će vratiti "okupiranu Republiku Srpsku Krajinu"

Region
ČETNIČKI VOJVODA PRIJETI - Šešelj poručio da će ujediniti Republiku Srpsku, Crnu Goru i Kosovo sa Srbijom, te da će vratiti "okupiranu Republiku Srpsku Krajinu"
Samo integracija s Rusijom nama pruža ozbiljne šanse za izlazak iz krize, socijalne bijede i rješava nam probleme odbrane, poručio je neosuđeni ratni zločinac Šešelj

Predizborni miting podrške predsjedniku Srpske radikalne strane, četničkom vojvodi i bivšem haškom pritvoreniku Vojislavu Šešelju počeo je danas u podne na Trgu Republike u Beogradu i to onako kako radikali uobičajeno i rade pred svaki skup, pjesmom "Spremte se spremte četnici".

Prisutnim članovima, pristalicama i simpatizerima SRS obratilo se prvi čovjek radikala koji je kazao da se na predsjedničkim izborima kandidovao zato što jedini on može da kontroliše sa predsjedničkog mjesta vladu Aleksandra Vučića.

seselj-skup

- U konkurenciji za drugi krug imam devet kandidata. O trojici neću ništa da kažem jer o njima nema šta se kaže, a o ostalima može svašta - rekao je Šešelj, ocijenivši da su oni "od zla oca i gore majke".

On je naveo da se ne trudi da bude oštriji prema Vučiću jer su "zapadne sile već počele da mu rade o glavi" i da on, "iako je svestan toga i dalje pristaje za EU".

- Razlog za blagost prema Vučiću je i zato što nije uveo sankcije Rusiji - rekao je Šešelj, poručivši da ne može sjediti još zadugo na dvije stolice.

Naveo je i da bi utjecao na Vladu Srbije da odustane od eurointegracija i usmjeri svoju politiku ka integraciji sa Rusijom.

seselj-skup2

- Samo integracija s Rusijom nama pruža ozbiljne šanse za izlazak iz krize, socijalne bijede i rješava nam probleme odbrane. Evropska unija nas je ogolila, obosila.Rusija se vraća na Balkan, jer ako krenemo u EU uslov će biti da priznamo Kosovo, Srbija to nikad ne smije da uradi. Ako uđemo u EU, to će biti bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške, a ako uđemo u savez s Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, tu prije svega mislim na Kosovo, Republiku Srpsku, Crnu Goru - rekao je Šešelj.

Obećao je da će, ako bude predsjednik, ponovo otvoriti "pitanje okupacije Srpske Krajine".

cetnici-seselj

Učesnici mitinga na kome nije bilo incidenata, nosili su zastave SRS, Srbije i Rusije kao i trasnparente na kojima je pisalo "Krajina je za Šešelja" i "Šešelj srpski junak".

Pripreme za okupljanje njegovih pristalica počele su od ranih jutarnjih sati, bina je postavljena, a sa razglasa se ori "Srbija, Rusija, ne treba nam unija".

Ne propustite