Nakon smrti jednog dječak, uslijedio novi šok: Četverogodišnjaka rastrgali bijesni psi na ulici

Region
Nakon smrti jednog dječak, uslijedio novi šok: Četverogodišnjaka rastrgali bijesni psi na ulici
Na ulici, ispred dvorišta porodične kuće, dva velika psa napala su i izujedala četvorogodišnjeg dječaka, čije ime nije saopšteno

Makedonska javnost još se nije ni povratila iz šoka nakon smrti četvorogodišnjeg dječaka Dževaira Useinija iz sela Bačišta kod Kičeva, na zapadu Makedonije, koga su prošle sedmice rastrgli psi, a uslijedio je novi šok. Iz Negotina, na jugu zemlje, danas je stigla još jedna potresna vijest, srećom bez tragičnog kraja.

Na ulici, ispred dvorišta porodične kuće, dva velika psa napala su i izujedala četvorogodišnjeg dječaka, čije ime nije saopšteno. Da nije bilo njegovog djeda, koji ga je bukvalno isčupao iz čeljusti bijesnih zvjeri, pitanje je da li bi djetence preživjelo. Cijelo obliveno krvlju, sa brojnim ujedima po tijelu, dječak je odnijet u bolnicu u Negotin, odakle je poslato na hirurgiju opšte bolnice u Kavadarce.

– Roditelji su donijeli dijete cijelo krvavo, sa puno povreda i prestravljeno. Imao je četiri rane, dvije na zadnjem dijelu glave, jednu na lijevom ramenu i na unutrašnjem dijelu lijeve natkoljenice. Ukazali smo mu prvu pomoć i poslali ga na hirurgiju u Kavadarce. Od preplašenih roditelja smo doznali da je dijete izašlo na ulicu, ispred dvorišta, gdje su ga napala dva velika bijela psa.

Ne znamo koje su rase bili, niti da li su imali vlasnika ili su bili psi lutalice. Prvi su mu pritrčali tetka i djeda, koji je uspio da bukvalno istrgne unuka iz čeljusti pasa – kaže dr Angelina Jaćimovska iz bolnice u Negotinu, koja je na odjelenje primila dijete.

Iz bolnice u Negotinu, mališan je poslat na hirurgiju u Kavadarce, gdje su mu ušivene rane i data odgovarajuća terapija. On je zadržan na hiruškom odjeljenju.

Vijest o napadu pasa na dječaka šokirala je žitelje Negotina, ali i cijelu Makedonije. Ljudi se, prije svega, boje za svoju djecu, jer su napadi pasa lutalica u posljednje vrijeme učestali u cijeloj zemlji.

(telegraf)

Ne propustite