Brutalno ubijen u svojoj kući: "Tri dana se nije javljao, a onda smo kroz prozor kuće vidjeli stravičan prizor"

Svijet
Brutalno ubijen u svojoj kući: "Tri dana se nije javljao, a onda smo kroz prozor kuće vidjeli  stravičan prizor"
Vukadin Božinović (93) iz Merdželata brutalno je ubijen sjekirom u svojoj kući u ovom svrljiškom selu najvjerovatnije u toku pljačke

Vukadin Božinović (93) iz Merdželata brutalno je ubijen sjekirom u svojoj kući u ovom svrljiškom selu najvjerovatnije u toku pljačke. Njegovo beživotno tijelo je oko 20 časova u četvrtak, pronašla ćerka Varadinka Sibinović kada je sa suprugom Živoradom došla do kuće u kojoj je živio jer se nije javljao na telefonske pozive.
- Našli smo ga sa razbijenom glavom u krevetu i sjekirom na stolici. Zvali smo prvo tri puta telefonom ali se nije javljao. Onda smo došli so kuće i zatekli zaključanu kapiju. Suprug je sa strane pomjerio kapak na prozoru i vidio ga u sobi kako leži na krevetu. Kada smo ušli u kuću, vrata su bila otključana, a ključ na podu. Druga vrata su bila otvorena, on je ležao na leđima a jastuk mu je bio preko glave. Kada smo podigli jastuk, prizor je bio strašan. Glava mi je bila sva u krvi, a imao je veliku ranu na potiljku - priča Varadinka koja je još potresena prizorom.
Ćerka ubijenog Varadinka Sibinović sa suprugom Živoradom pronašla leš
Ona pretpostavlja da je motiv ubistva pljačka jer je otac imao ušteđevinu koju je čuvao kod kuće.

- Imao je penziju 25.000 dinara koju je stekao radeći u Mašinskoj industriji u Nišu ali se bavio i poljoprivredom. Imao je ušteđevinu, negdje oko 500.000 dinara koju je čuvao kod kuće. Ne znamo još da li je novac nestao jer nismo smjeli ništa da diramo do dolaska policije. Na prvi pogled se nije vidjelo da je bilo premetanja stvari po kući, samo što su vrata od jednog ormara bila otvorena - navodi ona.

ubistvo
Kaže da je Vukadin bio vitalan iako je bio u desetoj deceniji života.

- Viđali smo se obavezno dva puta nedjeljno. Ja bih mu ponedjeljkom donosila ručak a on je svakog četvrtka dolazio u Svrljig traktorom po namirnice i gorivo. Bavio se poljoprivredom, čuvao je jednu kravu i šest ovaca mnoge stvari je samostalno obavljao. Posljednji put smo se vidjeli u ponedjeljak kada smo dolazili kod njega. Sve je bilo u redu. Bio je star, ali nije zaslužio da umre na ovaj način - kaže Varadinka.
Ona kaže da Vukadin nije imao neprijatelje niti je sa nekim bio u zavadi.

- Kada bi mu neko tražio hiljadu dvije na zajam, uvijek bi davao ljudima. Ponekad je uzimao radnike da mu pomognu oko poslova koje nije mogao sam da obavlja, ali to je bilo rijetko. Nedavno je uzeo jednog radnika da mu pomogne da isječe jedno drvo u dvorištu. Sa svima je bio u dobrim odnosima - dodaje ona.

Policija je izvršila uviđaj i radi na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

- Izdata je naredba da se uradi obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu u Nišu i nastavlja se uviđaj u širem području mjesta događaja - kaže portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

Vukadin je živio sam u seoskom domaćinstvu.

- Otac je živio sam. Moja majka je umrla još dok sam bila mala, a on se poslije oženio po drugi put a druga supruga je preminula prije sedam godina, kaže Varadinka

(blic.rs)

Ne propustite