ZAGREB: Svečano otvoren aerodrom "Franjo Tuđman", polemike zbog imena (FOTO + VIDEO)

Region
ZAGREB: Svečano otvoren aerodrom "Franjo Tuđman", polemike zbog imena (FOTO + VIDEO)
Uz međunarodne linije, prekookeanske, siguran sam da će ovakvo predivni aerodrom pridonijeti imidžu Hrvatske, boljem dojmu onih koji nas posjećuju, daljnjem povećanju broja turista. Očekuje se da ovdje imamo pet miliona putnika godišnje, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Foto: FAH

U Zagrebu je večeras zvanično otvoreno novi putnički terminal Aerodroma "Franjo Tuđman" čija je gradnja počela prije više od tri godine.

Otvorenju su prisustvovali zvaničnice Vlade Republike Hrvatske, kao i mnogobrojni građani.

"Uz međunarodne linije, prekookeanske, siguran sam da će ovakvo predivni aerodrom pridonijeti imidžu Hrvatske, boljem dojmu onih koji nas posjećuju, daljnjem povećanju broja turista. Očekuje se da ovdje imamo pet miliona putnika godišnje", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Prvi let s novog terminala planiran je 28. marta kada u ponoć sve operacije i svi procesi prelaze sa starog na novi putnički terminal. Ujedno na taj dan, u 5:50 sati krenut će prvi avion Croatia Airlinesa po redovnom redu letenja iz Zagreba za Dubrovnik.

Na aerodromu ima 12 ugostiteljskih lokala koje drži turska firma BTA. Prodaju se peciva, pite, sokovi, kolači, a tu je i lokal sa zdravom hranom i svježim sokovima. U ponudi je i pivnica Brewmark, te prvi Cafe Nero u Hrvatskoj. Putnici će moći jesti u restoranu baziranom na samousluzi. Ima i Duty Free Shop koji je u vlasništvu Francuza.

Video: Index.hr

Ne propustite