DONJI VAKUF: Ovo su žrtve koje je ubio Sabahudin Habib, dva šumara i vlasnik pilane -jedan od ubijenih imao SEDMERO djece!

Crna hronika
DONJI VAKUF: Ovo su žrtve koje je ubio Sabahudin Habib, dva šumara i vlasnik pilane -jedan od ubijenih imao SEDMERO djece!
Kako je kazao glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan dojavu o pucnjavi u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa dobili su oko 16:20 sati kada su na mjesto događaja upućeni pripadnici MUP-a SBK i Specijalne policije SBK

U mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa danas u poslijepodnevnim satima iz vatrenog oružja su ubijene tri osobe.

Ubica Sabahudin Habib ubio je Ševku Draginovića (srednja fotografija), vlasnika pilane i šumare Ferida Rahmanovića (lijevo) i Omera Bašića (desno). Jedan od ubijenih je otac sedmero djece, javljaju lokalni mediji. 

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan dojavu o pucnjavi u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa dobili su oko 16:20 sati kada su na mjesto događaja upućeni pripadnici MUP-a SBK i Specijalne policije SBK.

U pucnjavi su ubijena dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK i jedna osoba koja je bila angažovana za izvođenje radova u šumi.

Kako se nezvanično saznaje, počinilac je ranije izvršio nelegalnu sječu šume i nije htio dozvoliti izvoz šumske građe otvorivši vatru na službenike, nakon čega se uputio u bijeg. Kasnije se na nagovor brata predao policiji.

Ne propustite