Evo ko više želi SEKS, on ili ona

Zanimljivosti
Evo ko više želi SEKS, on ili ona
Od uijvek smo vjerovali u to, ali sada imamo i dokaz!

Muškarci žele seks, a djevojke nježnost – to je tradicionalno vjerovanje, ali se ispostavilo da su stvari zapravo obrnute! 

Od uvijek smo vjerovali u to, ali sada imamo i dokaz! Žene žele isto, pa čak i više seksa od muškaraca. Iako se tradicionalno vjeruje da djevojke čeznu za nježnim zagrljajima, dok je muškarcima na umu samo “ono”, ispostavilo se, ne samo da to nije tačno, već da je u velikom broju slučajeva upravo obrnuto.

Ljekari sa Kinsi instituta na univerzitetu u Indijani, razgovarali su sa 1.000 parova iz Engleske, Njemačke, Španije, Japana i Brazila, koji su u vezi od jedne do 51 godine. Ispitanicima je postavljeno pitanje koliko puta su se u posljednjih mjesec dana ljubili, mazili i imali seks. Naučnici su pri procjeni rezultata uzimali u obzir i to koliko su muškarci i žene iz istraživanja generalno srećni u svojoj vezi i u krevetu.

Muškarci, za koje se ispostavilo da su najsrećniji, su upravo oni koji se često ljube i maze sa svojim partnerkama. Oni koji rijetko razmenjuju tu vrstu nježnosti sa svojim djevojkama i ženama, su daleko manje zadovoljni svojim životom.

Žene su, nasuprot tome, pokazale da količina razmenjenjih emocija tim putem, ne utiče mnogo na njihovu sreću. Za njihovo zadovoljstvo, ispostavilo se, mnogo je više odgovoran seksualni život, a ne toliko mazuckanje i nježni znakovi pažnje.

Zapravo, trend koji je upao u oči istraživačima pokazuje da što su stariji, muškarci žele više nježnosti, dok damama s godinama počinje da nedostaje više seksa u životu.

Šta vi mislite? Da li postoji razlika u potrebi za seksom između muškaraca i žena? Da li se slažete sa opštim stavom da su muškarci ti koji stalno misle na seks, dok je djevojkama važnija nježnost i ljubav? Da li vam se dogodilo da budete u vezi sa dečkom koji želi manje seksa od vas?

 

Ne propustite