MUŠKARCI, ovih 5 grešaka pravite tokom brijanja

Zanimljivosti
MUŠKARCI,  ovih 5 grešaka pravite tokom brijanja
Brijanje predstavlja redovni jutarnji ritual za veliki broj muškaraca.

Pravilno korištenje pribora kao i adekvatan izbor kozmetičkih sredstava su od ključnog značaja za ugodno i bezbolno brijanje.Brijanje predstavlja redovni jutarnji ritual za veliki broj muškaraca. Ta navika ulepšavanja lica može biti u isto vreme vrlo prijatna ali nažalost ako ne vodite dovoljno računa i prilično neprijatna.
Poznati njujorški berberin Adam Brejdi u razgovoru za magazin FashionBeans otkrio je najčešće greške koje muškarci čine prilikom brijanja i kako da ih isprave.
Pogledajte i Evo kako da sprečite iritaciju kože posle brijanja
NEADEKVATNA PRIPREMA
Jedan od najčešćih razloga za iritaciju prilikom prijanja je situacija kada su vaše dlake na licu previše krute i grube. Mlaz hladne vode neće dovoljno omekšati vaše vlasi, već je potrebna bolja priprema kako bi se omekšalo i korenje dlačica. Poznati berberski trik u vidu toplog peškira koga ćete staviti na lice pre brijanja je najbolje rešenje za muškarce sa gustom bradom. Dobar način da olakšate lakše brijanje je i upotreba pilinga za lice.
NE KORISTITE ADEKVATAN PRIBOR
U današnje vreme koriste se brijači sa najmanje tri ili čak pet oštrica, što svakako olakšava brijanje. Međutim problem leži u činjenici da ukoliko neadekvatno održavate brijač dolazi do zadržavanja dlačica između oštrica, pa iskustvo brijanja postaje puno neprijatnije. Većina muškaraca preferira korištenje brijača sa više oštrica jer zbog fleksibilnog gornjeg dela mogu se izbrijati i najnedostupniji delovi lica. Za ljubitelje super glatkog brijanja tu su tradicijonalne britve za koje je potrebna odlična tehnika kako se ne bi povredili.
Saznajte i Sve što treba da znate o brijanju "muških zona"
BRIJANJE UZ DLAKU
Povlačenje brijača uz dlaku, pogotovo u predelu ispod brade, obezbeđuje glatko brijanje, ali isto tako utiče na neprirodan rast dlačica. Nešto bolja situacija je sa električnim brijačima, dok se u slučaju manuelnih brijača savetuje da pratite rast vlasi kako biste izbegli iritaciju, crvenilo i pojavu bubuljica.
KORIŠTENJE STANDARDNIH PENA ZA BRIJANJE
Prosečne instant pene za brijanje koje muškarci redovno koriste zbog svog sastava nisu najidealnije rešenje. Brejdi savetuje izbegavanje proizvoda koji sadrže parabene, sulfate, alkohol i prezervative. Ovi sastojci se posebno ne preporučuje muškasrcima sa osetljivom kožom. Idealno rešenje su pene za brijanje koje sadrže citrične kiseline koje neće dodatno dehidrirati kožu.
5 supermoći mirisa: Kako nas parfem čini atraktivnijim?
NE KORIŠTENJE LOSIONA POSLE BRIJANJA
Kada završite brijanje naša koža postaje dodatno isušena pa se korištenje afteršejva smatra obaveznim. Takođe tokom brijanja dolazi do skidanja epidermisa- gornjeg sloja kože. Losioni sa efektom hlađenja su prava stvar za vas jer će adekvatno hidrirati kožu i ublažiti efekte samog brijanja.

Ne propustite