Orgazam ove slavne ljepotice, promijenio je historiju filma u potpunosti (VIDEO)

Nekad i Sad
Orgazam ove slavne ljepotice, promijenio je historiju filma u potpunosti (VIDEO)
Današnji filmovi možda su puni golotinje, ali Hollywood nije oduvijek bio toliko liberalan kada je seksualnost u pitanju.

Današnji filmovi možda su puni golotinje, ali Hollywood nije oduvijek bio toliko liberalan kada je seksualnost u pitanju.

Prvi film u kojem je prikazana scena seksa jeste češko ostvarenje "Ecstasy" iz 1933. godine, u kojem je glavnu ulogu igrala legendarna glumica i inovatorka Hedi Lamar.

Ovo je bila jedna od njenih prvih uloga, a igrala je mladu ženu koja napušta svog starijeg, impotentnog supruga zbog seksi inženjera sa kojim započinje strasnu ljubavnu aferu.

Iako u ovoj sceni zapravo nema golotinje, ovaj film jeste prikazao nago tijelo. Najpoznatiji trenutak jeste onaj u kojem se Hedi kupa gola, što je u to vrijeme bilo i te kako skandalozno.

Ipak, vjerovatno najburnije reakcije izazvala je scena u kojem Hedi doživljava orgazam.

Inače, Hedi je rođena kao Hedvig Eva Marija Kisler u Beču 1914. Počela je karijeru u njemačkim filmovima prije nego što je privukla pažnju holivudskih producenata koji su je doveli u Ameriku krajem tridesetih godina prošlog vijeka. Bila je nesrećno udata za trgovca oružjem koji je sarađivao sa nacistima, pa je odlaskom u Ameriku uspjela da se spase i od braka u kojem nije bila zadovoljna.

Zvali su je najljepšom ženom u Evropi i najleššom ženom na filmu.

Pored glumačkih ostvarenja, ostaće upamćena i posvojim patentima. Bila je pionirka bežičnih komunikacija, a proizvodi koji se baziraju na njenom izumu danas se nalaze u svakom domu.

Imala je troje djece, snimila je preko 30 filmova i imala je sedam brakova. Preminula je 19. januara 2000. na Floridi.

(blic.rs)

Ne propustite