NELE KARAJLIĆ OTVORENO: Počeo sam navijati za Partizan, iako mi je Željo u srcu

Čudne priče
NELE KARAJLIĆ OTVORENO: Počeo sam navijati za Partizan, iako mi je Željo u srcu
Moj sin je počeo da navija za Partizan, onda sam i ja. Nisam ja navijač koji je zadrt. Navijam… išao sam da navijam za Smederevo protiv Ipswicha - rekao je Nele, a prenosi Telegraf

Nele Karajlić otkrio je u emisiji "Oko magazin" na RTS-u kako je počeo da navija za Partizan, iako je poznato da je dugo bio privržen Željezničaru s Grbavice.

– Moj sin je počeo da navija za Partizan, onda sam i ja. Nisam ja navijač koji je zadrt. Navijam… išao sam da navijam za Smederevo protiv Ipswicha - rekao je Nele, a prenosi Telegraf.

Karajlić je i u svojoj knjizi “Poslije fajronta” veliki dio posvetio navijačkim podijeljenostima u SFRJ, na šta je podsjetio i na RTS-u.

– Za Dinamo su navijali sarajevski Hrvati koji nisu bili brojni. Ali su imali svoj uticaj, ostavili su ozbiljan pečat, u sociopsihološkoj strukturi Sarajeva. Kad je Dinamo dolazio, uglavnom je dolazila ta grupacija Hrvata iz centralne Bosne. Hercegovci su bili uz Hajduk. Partizan je bio klub za koji se moralo navijati po direktivi, po pravilu službe, ako si oficir, vojnik, bez obzira na naciju. Grobari su Partizan izveli iz kasarni. Zahvaljujući trećoj generaciji klinaca, taj Partizan se oteo osnovnoj oficirskoj ideji, postao je narodni pokret - rekao je Karajlić.

Taj detalj možete pogledati na petoj minuti priloženog snimka.

Ne propustite