KODRO: Presretan sam zbog poziva Baždarevića, želim se dokazati i u državnom dresu

Fudbal
KODRO: Presretan sam zbog poziva Baždarevića, želim se dokazati i u državnom dresu
Veoma sam sretan, kako ja, tako i porodica. Hvala Bogu ostvarila mi se želja da igram za našu zemlju. Svaki igrač radi na tome da mu se nešto lijepo dogodi u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, kaže Kodro

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je danas spisak za utakmice protiv Gibraltara i Albanije, a na njemu se našao po prvi put i napadač Osasune Kenan Kodro.

U razgovoru za portal Klix.ba Kodro nije krio oduševljenje pozivom selektora Baždarevića.

"Veoma sam sretan, kako ja, tako i porodica. Hvala Bogu ostvarila mi se želja da igram za našu zemlju. Svaki igrač radi na tome da mu se nešto lijepo dogodi u klupskoj i reprezentativnoj karijeri. Moram biti iskren i reći da sam očekivao poziv jer sam skupio dosta minuta u Primeri, a postigao sam i nekoliko golova. Sada je na meni da se dalje nametnem selektoru Baždareviću", kaže sin proslavljenog bh. fudbalera Mehe Kodre za Klix.ba.

Napadač Osasune ističe da su u fudbalu moguća iznenađenja te da se ne smije podcijeniti nijedan protivnik.

"Fudbal je čudan i svašta se može desiti. Treba ozbiljno shvatiti i kvalifikacioni meč s Gibraltarom, ali i prijateljski susret s Albanijom, gdje se mogu isprobati novi igrači i taktike. O tome hoću li ja dobiti određenu minutažu mogu samo reći da radim svaki dan da igram u klubu što više, a što da ne i u reprezentaciji. Moje je da uvjerim selektora da mogu da igram", ističe Kodro.

Klub ovog 23-godišnjeg napadač nalazi se na posljednjem mjestu španske Primere.

"Nikad se nismo predali. Evo vidite kako se Barcelona vratila i izbacila PSG iz Lige prvaka. Borit ćemo se do kraja da pokušamo sačuvati status prvoligaša. Već protiv Betisa u narednom kolu želimo pružiti što bolju igru te pokušati osvojiti bodove", kaže za kraj razgovora Kodro, koji je dodao da nije bilo govora o mogućem angažmanu u nekom drugom klubu te da je zadovoljan u Pamploni.

 

Ne propustite