SNJEŽNA OLUJA OKOVALA KANADU: Mećava odnijela šest života, lančani sudari širom zemlje (VIDEO)

Svijet
SNJEŽNA OLUJA OKOVALA KANADU: Mećava odnijela šest života, lančani sudari širom zemlje (VIDEO)
Lanačani sudar, poremećen saobraćaj, zatvorene škole, izazvala je snježna oluja koja je nakon sjeveroistoka Sjedinjenih Država zahvatila polovinu istoka Kanade, gdje je umrlo šest osoba, a snijeg je nastavio da pada u srijedu

Lanačani sudar, poremećen saobraćaj, zatvorene škole, izazvala je snježna oluja koja je nakon sjeveroistoka Sjedinjenih Država zahvatila polovinu istoka Kanade, gdje je umrlo šest osoba, a snijeg je nastavio da pada u srijedu.

Snježni pokrivač do 70 centimetara pokrio je neka južna područja Kvebeka, u Montrealu je dostigao visinu između 35 i 45 cm. 

Zbog nekoliko lančanih sudara putevi su bili zatvoreni u srijedu i više od 300 vozila ostalo je blokirano gotovo 12 sati na prilazima aerodromu u Montrealu.

Zahvaćena mećavom dvojica muškaraca pronađena su mrtva u srijedu u vozilu koje je potpuno bilo pokriveno snijegom. Jedan od njih zvao je Hitnu pomoć, zbog čega je počela potraga, ali bezuspešno.

Još dvije osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama, a jedan 58-godišnjak umro je nakon što ga je udario kamion za čišćenje snijega.

Na autoputu između Toronta i Montreala blizu Kingstona u sudaru je poginuo vozač kamiona.

Hiljade letova je otkazan u utorak u SAD-u i u Kanadi, a haotično stanje na aerodromima Kanade nastavilo se u srijedu poslije podne.

Ne propustite