Mladen Ivanić otputovao u zvaničnu posjetu Izraelu i Palestini

Bosna i Hercegovina
Mladen Ivanić otputovao u zvaničnu posjetu Izraelu i Palestini
Delegacija BiH, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, otputovala u zvaničnu posjetu Državi Izrael i Državi Palestina.

Delegacija BiH, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, otputovala u zvaničnu posjetu Izraelu i Palestini.

Tokom posjete Izraelu, delegacija BiH sastat će se s predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom izraelskog Knesseta Yulijem Edelsteinom i ministrom odbrane Avigdorom Liebermanom. Predsjedavajući Ivanić će se u Jerusalemu sastati i s patrijarhom Jerusalema i sve Palestine, gospodinom Teofilom III. Programom je predviđen sastanak delegacije BiH s predstavnicima Svjetskog jevrejskog kongresa, obilazak Memorijalnog centra ”Yad Vashem”, ceremonija polaganja vijenaca u Sali sjećanja, posjeta Univerzitetu Bar Ilan u Tel Avivu i sadnja drveta masline u Gaju nacija.

Tokom boravka u Palestini, delegacija BiH će se sastati s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom i Komitetom za pregovore. Posjetom je predviđen i sastanak s palestinskim vjerskim dužnosnicima i polaganje vijenca u Mauzoleju Yassera Arafata.

U delegaciji su, osim predsjedavajućeg PBiH dr. Ivanića, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i predstavnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Elvir Čamdžić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

Ne propustite