FABRIKA STRAVE I UŽASA: Djecu udaraju čekićima i elektro šokovima kako bi ih ubrzali da rade, a sunce nisu vidjeli 4 godine!

Šokantno!
FABRIKA STRAVE I UŽASA: Djecu udaraju čekićima i elektro šokovima kako bi ih ubrzali da rade, a sunce nisu vidjeli 4 godine!
Dječaci su bili prinuđeni da rade 22 sata dnevno, a ukoliko ih uhvate da spavaju na poslu, šefovi bi ih zaključavali u taolet i ostavljali da gladuju.

Dječaci su bili prinuđeni da rade 22 sata dnevno, a ukoliko ih uhvate da spavaju na poslu, šefovi  bi ih zaključavali u taolet i ostavljali da gladuju.  

Djecu između 8 i 13 godina spasio je borac za dječija prava i dobitnik Nobelove nagrade za mir Kailash Satyarthi. 

Djeca su bila zadužena za pravljenje modela iscjepaih farmerica i morali da spakuju 10 komada za 10 minuta. Dijete koje posljednje završi posao udrali bi čekićem.

Kada su spaseni iz fabrike, neki su bili toliko slabi da nisu čak mogli ni da stoje, dok su se ostali borili da otvore oči nakon što su sunčevu svjetlost vidjeli prvi put poslije mnogo godina.

"Bili smo zaključani u maloj prostoriji i sunce nismo vidjeli četiri godine." - kaže desetogodišnji Laki.

"Kada su me izvukli, nisam mogao da otvorim oči pošto se nisam navikao. Nismo smjeli da se kupamo ili da idemo u toalet. Svakog dana smo pakovali 5000 farmerica."

Nakon spasavanja, dječaci su dovedeni u dom za djecu nevladine organizacije Childline gdje su medicinski zbrinuti. 

 

 

Ne propustite