KRITIČNA SITUACIJA U PRIJEDORU: Rijeka Sana u rekordnom vodostaju prijeti stanovništvu i objektima!

Aktuelno
KRITIČNA SITUACIJA U PRIJEDORU: Rijeka Sana u rekordnom vodostaju prijeti stanovništvu i objektima!
Vodostaj Sane dostigao 420 centimetara, što predstavlja kritičan nivo vodostaja te rijeke. Stanovništvo će posredstvom lokalnih medija i drugih oblika informisanja biti blagovremeno obavještavano o situaciji i potrebnim mjerama zaštite.

Foto: Srna

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je danas stanje redovne odbrane od poplava na području grada, s obzirom na to da je vodostaj Sane dostigao 420 centimetara, što predstavlja kritičan nivo vodostaja te rijeke, javljaju Nezavisne novine.

Zaključak gradonačelnika o proglašenju prvog stepena pripravnosti mjera zaštite od poplava obavezuje sve subjekte zadužene za zaštitu i spasavanje i javna preduzeća i ustanove na području Prijedora da preduzmu potrebne mjere zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara u ugroženim zonama.

Ovaj nivo pripravnosti podrazumijeva da će stanovništvo posredstvom lokalnih medija i drugih oblika informisanja biti blagovremeno obavještavano o situaciji i potrebnim mjerama zaštite.

Odsjek za civilnu zaštitu zadužen je da prati stanje vodostaja rijeke Sane i da po potrebi blagovremeno predlaže preduzimanje potrebnih mjera zaštite i spasavanja.

"Odsjek civilne zaštite grada Prijedora ima obavezu da prema ukazanim potrebama koordinira rad subjekata za zaštitu od poplava, te da razmjenjuje relevantne informacije sa nadležnim subjektima, susjednim opštinama i nadležnim republičkim organima", navodi se u zaključku.

Ne propustite