GDJE SU NESTALE PLOČICE: Pogledajte kako danas izgleda Alstair Overeem

MMA
GDJE SU NESTALE PLOČICE: Pogledajte kako danas izgleda Alstair Overeem
Posebno je to primjetno u predjelu abdomena, gdje je do prije nekoliko godina brojao “pločice”, a sada su se one utopile u masnim naslagama

Holanđanin Alistair Overeem je proteklog vikenda na UFC-u 209 svladao Marka Hunta drugi put u profesionalnoj karijeri, ubilježivši pritom čak 42. profesionalnu pobjedu. Od dolaska u elitni Octagon 2011. godine “The Reem” je sakupio impresivnih sedam pobjeda i četiri poraza uz odličnih 5-1 u posljednjih šest nastupa, prenosi Index.hr.

No, društvene mreže protekla tri dana ne komentiraju samo dobar nastup ovog nokautera, mnogi MMA fanovi su odlučili podijeliti fotografiju koja se vrlo brzo proširila bespućima interneta.

Na njoj je uspoređen fizički izgled Holanđanina od prije nekoliko godina, kada je tek stigao u UFC, i onaj od proteklog vikenda iz meča s Huntom. I zaista, razlika je šokantna. The Reem je očigledno izgubio ogromnu količinu mišićne mase, a nabio je ponešto one “masne”. Posebno je to primjetno u predjelu abdomena, gdje je do prije nekoliko godina brojao “pločice”, a sada su se one utopile u masnim naslagama.

Slučajno ili ne, atrofiranje Overeemovog tijela se poklopilo s promjenom politike prema dopingu UFC-a i uvođenjem testiranja izvan samog takmičenja 365 dana u godini.

Znamo da je karijera “The Reema” u UFC-u praktički započela doping skandalima. Najprije je izbjegavao testiranja bježeći čak u Holandiju, u navodni posjet majci, da bi na koncu i pao na testu prije meča s Dos Santosom što je rezultiralo suspenzijom. Prelaskom u tim Grega Jacksona uslijedila je drastična promjena izgleda koju su mnogi povezali upravo s prestankom uzimanja nedozvoljenih sredstava.

Ne propustite