IVANIĆ PRIJETI: Neću preći preko ovoga, jedino je moje pismo iz Haga bilo otvoreno

Aktuelno
IVANIĆ PRIJETI: Neću preći preko ovoga, jedino je moje pismo iz Haga bilo otvoreno
Moje pismo jedino je bilo otvoreno, a pisma Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću su bila zatvorena. Eto do čega dovodi paralelizam, rekao je Ivanić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić održao je danas konferenciju za medije na kojoj je rekao da su njegovo pismo iz Haga otvorili Bošnjaci i da ne namjerava “preći preko ovog postupka”.

Ivanić je rekao da će njegovo odgovor biti dostavljen Međunarodnom sudu pravde u Hagu preko posebnog izaslanika.

Moje pismo jedino je bilo otvoreno, a pisma Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću su bila zatvorena. Eto do čega dovodi paralelizam. Sve je to posljedica ohrabrenja koje je ta struktura dobila nalogom jednog člana Predsjedništva BiH. Pozivam sve razumne ljude u ovoj zemlji da shvate gdje ovo vodi. Ovo je neka vrsta silovanja nad srpskim ljudima, ljudima iz reda srpskog naroda u institucijama Bosne i Hercegovine. Meni je sada jasno odakle Bakiru Izetbegoviću ranije ovo pismo - rekao je Ivanić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da su stvari prešle “liniju normalnosti” i da se više neće ovim baviti, nego će nadležno ministarstvo otvoriti istragu.

Precizirao je da je Međunarodni sud prave u Hagu u sadržaju pisma koje je otvoreno tražio pojašnjenje statusa Sakiba Softića.  

Sud traži pojašnjenje, a sumnjam da je moguće naći zajednički stav. Rok za dostavljanje 2. Mart do 18.00 sati. Ja sam svoj odgovor napisao i sutra će ići poseban automobil i izaslanik, jer je evidentno da posebnim strukturama se ne može vjerovati - naveo je Ivanić

K.S.

Ne propustite