Četiri godine držao leš u stanu gdje je dovodio žene: ‘Volio sam mamu, pa sam njezino tijelo i nakon smrti držao u stanu’

Region
Četiri godine držao leš u stanu gdje je dovodio žene: ‘Volio sam mamu, pa sam njezino tijelo i nakon smrti držao u stanu’
Otkrio zašto nije pokopao majku

Jedan iznimno misteriozan slučaj, onaj smrti vremešne Adele Novak čije je tijelo njezin sin Tibor Novak pune četiri godine čuvao u stanu, uskoro će se početi rasplitati na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.
Sudsko vijeće potvrdilo je optužnicu kojom se Novaku na teret stavlja zanemarivanje bliske osobe, te povreda mira pokojnika, kao i krivotvorenje isprava.
Lagao susjedima i prijateljima
Beživotno tijelo Adele Novak pronađeno je sredinom decembra prošle godine, a njezin sin vrlo je brzo lišen slobode. U istražnom zatvoru čeka rasvjetljavanje svih nevjerojatnih okolnosti ovog slučaja. Naime, iako su susjedi i prijatelji Adele Novak primjetili da je nestala, Tibor ih je godinama uspio držati u zabludi, tajeći majčinu smrt. Policija pak nije željela zaprimiti prijave o njezinom nestanku ni od koga tko joj nije bio najbliža rodbina.
Za to vrijeme njezin sin tvrdio je da ju je smjestio starački dom, dok je cijelo vrijeme staričino tijelo bilo zaključano u jednoj od soba njegovog stana na Trešnjevci.

Otkrio zašto nije pokopao majku
U tom je stanu, Novak u te četiri godine, primao i goste. U nekoliko navrata dolazile su žene s kojima je bio u vezi. Jedna od njih čak je primjetila tijelo na krevetu u sobi, no Novak ju je uvjerio da majka spava.
Nakon hapšenja, istražiteljima je ponudio više neuvjerljivih obrazloženja. Među ostalim je tvrdio da nije imao novaca za majčin sprovod, dok je kasnije, pred sucima izjavio da je toliko volio majku da se od nje, nakon što je umrla, nije mogao odvojiti.
Što je bio uzrok smrti Adele Novak?
Je li doista nesretna žena, koja se nakon operacije kuka jako teško kretala, umrla u mukama zbog sinove nebrige, teško će biti utvrditi tijekom procesa. Naime, od njezinog tijela ostao je samo kostur. Zbog toga se uzrok smrti nije mogao utvrditi, niti pouzdano zaključiti je li Adela Novak umrla prirodnom smrću ili su postupci njezinog sina kumovali tome. To će se pokušati rasplest na samom suđenju koje bi trebalo započeti uskoro, piše net.hr.

Ne propustite