Izraelski avioni izveli zračne udare po Gazi nakon ispaljivanja rakete

Svijet
Izraelski avioni izveli zračne udare po Gazi nakon ispaljivanja rakete
Palestinski izvori saopćili su u ponedjeljak da su izraelski borbeni avioni napali pojas Gaze, nakon što su s te teritorije ispaljene rakete prema južnom Izraelu.

Palestinski izvori saopćili su u ponedjeljak da su izraelski borbeni avioni napali pojas Gaze,  nakon što su s te teritorije ispaljene rakete prema južnom Izraelu.

Portparol Palestinske civilne zaštite Mohammad Al-Maydanah izjavio je za Xinhuu da su izraelski zračni udari imali za cilj objekte za obuku koji pripadaju oružanom krilu islamističkog pokreta Hamas, Al-Qassam brigade.

Sigurnosni zvaničnici vlade kojom upravlja Hamas saopćili su da su izraelski avioni pokrenuli tri odvojena zračna udara u nizu na sjeverni, središnji i južni dio pojasa Gaze, ostavljajući za sobom "ogromnu štetu". 

Izraelska vojska saopćila je da je raketa ispaljena iz pojasa Gaze pogodila južni Izrael prije zore u ponedjeljak, ali da nije bilo povrijeđenih.

"Projektil ispaljen iz pojasa Gaze pao je na otvoreno polje u regiji Sha'ar Hanegev u južnom Izraelu."- navodi vojska u saopćenju.

(Fena)

Ne propustite