EKSKLUZIVNO Joe Biden primio nagradu za životno djelo i poručio svijetu: Bosna će ostati jedinstvena i u miru procvjetati u Evropi!

Aktuelno
EKSKLUZIVNO Joe Biden primio nagradu za životno djelo i poručio svijetu: Bosna će ostati jedinstvena  i u miru procvjetati u Evropi!
Svi trebate upozoriti i upoznati vašu djecu sa onim što se dogodilo u budućnosti i svi trebate znati šta vam prošlost govori – rekao je između ostalih Biden. Na pitanje šta misli o Radovanu Karadžiću, ratnom zločincu, on je rekao da je svoju karijeru posvetio tome da se njemu sudi i da bude osuđen za ratne zločine, kazao je bivši američki potpredsjednik. To je ujedno bilo njegovo prvo javno obraćanje nakon isteka mandata.

Bosna i Hercegovina će cvjetati u Evropi, jedinstvena i u miru, izjavio je jučer Joe Biden, dojučerašnji potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, na gala svečanosti gdje mu je Savjetodavno vijeće BiH uručilo životu nagradu, ekskluzivno saznaje Novi.ba.

Biden je nagrađen za svoj angažman na zaustavljanju genocida u BiH i to na svečanosti u Washingtonu.

  • Svi trebate upozoriti i upoznati vašu djecu sa onim što se dogodilo u budućnosti i svi trebate znati šta vam prošlost govori – rekao je između ostalih Biden. Na pitanje šta misli o Radovanu Karadžiću, ratnom zločincu, on je rekao da je svoju karijeru posvetio tome da se njemu sudi i da bude osuđen za ratne zločine, kazao je bivši američki potpredsjednik. To je ujedno bilo njegovo prvo javno obraćanje nakon isteka mandata.

Od 130 učesnika večeri, među gostima je billo 50 zvanica - ambasadora, senatora, kongresmena itd. Gala je inače, kažu organizatori rasprodana do posljednjeg mjesta.

Iz Sarajeva je stigao i vlasnik FACE TV-a  Senad Hadžifejzović, kao i general Jovan Divjak. Pomenuta gala večera je organizovana kroz kupovinu ne tako jeftinih karata (od hiljadu dolara i naviše po jednom učesniku), u obliku donacija za rad ove organizacije, koja ima veliki broj volontera.

Organizacija je, kako kažu posebno ponosna na mlade ljude porijeklom iz BiH, koji svojim volonterskim angažmanom pomazu u radu ACBH širom Amerike.

Savjetodavno vijeće u Vašingtonu, kako ističu - nisu lobistička firma, ali se se u glavnom gradu SAD bori za ostvarivanje ciljeva jedinstvene i multinacionalne Bosne i Hercegovine; ova organizacija radi na promovisanju interesa BiH u Americkom Kongresu.

Ne propustite