KRENUO NA PRVU VOŽNJU PA POGINUO: Bajker stradao u stravičnoj nesreći kod Kikinde

Region
KRENUO NA PRVU VOŽNJU PA POGINUO: Bajker  stradao u stravičnoj nesreći kod Kikinde
Daniel Sakal (26) iz Tobe kod Nove Crnje, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju popodne, oko 13 sati i 45 minuta, dogodila na raskrsnici na izlazu iz Kikinde, kod Kvantaške pijace.

Daniel Sakal (26) iz Tobe kod Nove Crnje, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju popodne, oko 13 sati i 45 minuta, dogodila na raskrsnici na izlazu iz Kikinde, kod Kvantaške pijace.

Vozeći motocikl „jamaha R1“, nesretni mladić sudario se sa automobilom marke „ford mondeo“ za čijim je upravljačem bio N.I. (27) iz Kikinde.

Od siline udara, Sakal je na licu mjesta ostao mrtav. Istraga će utvrditi šta je prouzrokovalu tragičnu pogibiju motocikliste, koji je u Kikindi trebalo da se nađe sa kolegama iz ovdašnjeg Moto kluba „No limits“ , čiji je bio član.

Od dosad raspoloživih informacija poznato je da je Sakal po dolasku iz Tobe u Kikindu, otišao do benzinske pumpe da natoči gorivo.

daniel1

Potom se centralnom gradskom ulicom, Svetosavskom, zaputio ka izlazu iz Kikinde, da bi se našao sa drugarima bajkerima. Tek što je prošao raskrsnicu Svetosavske i Partizanske ulice, na kojoj saobraćaj regulišu semafori, iz suprotnog pravca naišao je „ford mondeo“:

"Ništa nije slutilo na tragediju. Radovali smo se susretu sa Sakalom. Trebalo je da zajedno odemo u Turiju na „Kobasicijadu“, da otvorimo novu sezonu. Umesto da uživamo u prelepom danu i vožnji, evo šta smo ovde zatekli." - u nevjerici je bio Mirko Brkanlić, predsjednik Moto kluba „No limits“ iz Kikinde.

On i ostali bajkeri u tišini su posmatrali završetak uviđaja, još ne vjerujući da su ostali bez prijatelja i člana kluba:

"Daniela smo čekali kod mene kući. Presekao me je telefonski poziv. Neko je javio da su se sudarili automobil i motocikl. Seli smo na motore i došli ovde. Zatekao nas je stravičan prizor. Iako po godinama mlad, Daniel je bio iskusan bajker. U Beču je radio kao eletričar, dok su mu Tobi roditelji i četvorogodišnji sinčić." -  s mukom je pričao Brkanlić.

Poruka svim vozačima

"Apelujem na sve bajkere, ali i ostale učesnike u saobraćaju, da obazrivo voze i čiuvaju svoje i tuđe živote. Iako je kraj februara, naša sezona kreće. Motora je sve više na putevima. Izgleda da vozači automobila toga nisu još svesni. Verovatno je to bio uzrok ove nesreće." - kategoričan je Brkanlić.

(Kurir.rs)

Ne propustite