Državljanin Srbije pokušao izaći iz BiH s ukradenim Golfom

Bosna i Hercegovina
Državljanin Srbije pokušao izaći iz BiH s ukradenim Golfom
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u četvrtak su na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili pokušaj izlaska iz BiH državljanina Srbije s ukradenim vozilom "Golf V", nacionalnih oznaka Republike Srbije, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u četvrtak su na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili pokušaj izlaska iz BiH državljanina Srbije s ukradenim vozilom "Golf V", nacionalnih oznaka Republike Srbije, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

Prethodno su prilikom granične kontrole uočili prepravke broja šasije. Utvrđeno je da je Golf ukraden na području Sarajeva i da ga potražuje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Vozilom je upravljao B.K. (1960.), državljanin Srbije.

Prema nalogu tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, vozilo je privremeno oduzeto i predano službenicima Centra javne bezbjednosti Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Istoga dana službenici JGP Bijeljina oduzeli su CEMT dozvolu (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom prometu) koju je prilikom granične kontrole na uvid dao LJ.J. (1979.) državljanin Srbije.

Kontroliran je u teretnom motornom vozilu Man, nacionalnih oznaka Srbije pri izlasku iz BiH na MGP Rača. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "falsificiranje  isprave" o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, navodi se u saopštenju. 

(Fena) 

Ne propustite