Šta je starije KOKOŠKA ILI JAJE? (VIDEO)

Kiosk
Šta je starije KOKOŠKA ILI JAJE? (VIDEO)
Vrijeme je da odgovorimo na najstariju zagonetku čovječanstva.


Vrijeme je da odgovorimo na najstariju zagonetku čovječanstva.

 


 
Svi znamo da je kokoška izlegla jaje. Svi znamo i da nam je potrebno jaje da bi nastala kokoška. Međutim, niko ne zna gdje je tačno počeo taj ciklus. Da li su Nebesa najprije stvorila jaje ili kokošku (da ne počinjemo sa tim postoje li Nebesa, budite malo maštoviti, da bismo odgovorili na ovo glavno pitanje)?

Prije neku godinu je do javnosti dospjela informacija da je starija kokoška, zato što su naučnici u ljusci jajeta pronašli protein koji se nalazi isključivo u jajnicima kokošaka.
Međutim, otkud se onda stvorila kokoška?

Autor jednog video klipa, umjesto da skrene u filozofiju, razmislio je "tehnički".

Dakle, prije mnogo mnogo vremena i još prije tog vremena, postojala je životinja koja je ličila na kokošku, genetski veoma slična njoj, a nazvaćemo je proto-kokoška. Ona je izlegla jaje. Životinja nalik petlu oplodila je to jaje i kada su se mamini i tatini geni iskombinovali došlo je do mutacije koja je dovela do toga da beba bude sasvim drugačija u odnosu na roditelje. Iako je bilo potrebno da prođe hiljade i hiljade godina da bi se ta razlika primjetila, jaje je postalo pionir i kreator nove vrste, životinje koju mi zovemo - KOKOŠKA!

 

 

 

 

(Novi.ba/Dnevno.rs)

Ne propustite