UMRLA U SNU: Djevojka preminula od pića koje je izuzetno popularno u Srbiji!

Šokantno!
UMRLA U SNU: Djevojka preminula od pića koje je izuzetno popularno u Srbiji!
Šesnaestogodišnja učenica iz Velike Britanije umrla je nakon konzumiranja cider-a od jabuke koji spada u najjeftnije piće u državi.

Šesnaestogodišnja učenica iz Velike Britanije umrla je nakon konzumiranja cider-a od jabuke koji spada u najjeftnije piće u državi. 

Megan Craig Wilkinson pronašla je njena majka Joanna.  

Boca ovog pića od tri litara ima istu količinu alkohola kao i 22 čašice votke.

Djevojka je pretrpjela plućnu aspiraciju, odnosno umrla je od “suhog davljenja”, jer joj se želudac ispraznio u pluća.

Njena majka nije znala da je popila toliku količini alkohola, a sada upozorava druge roditelje na opasnost koja prijeti djeci od pretjeranog opijanja.

"Hrabra Joanna, majka troje dece, sprema se da govori pred zastupnicima u parlamentu, kako bi ukinuli alkohol po ovako niskim cijenama. Nikada nisam znala da je alkohol djeci ovoliko na raspolaganju. Znam da je Megan bila kod svoje drugarice na kućnoj žurki. Ona tamo pije ali je bila u sigurnom orkuženju. Megan je popila pola boce cider-a od jabuke od tri litra u periodu od četiri do pet sati. Došla je kući pošle ponoći, jer joj je bilo loše. Ostala sam sa njom dok nije zaspala." - ističe Joanna.

Joanni su bile potrebne tri godine da smogne snege da progovori o tragediji. 

"Činim to zbog Megan. Ako moja priča može da spasi samo jedan život, onda ću se boriti za to. Megan mi daje snagu da idem naprijed."   - dodaje majka.

Istraživanje je pokazalo da je ovo piće najjeftinije u Velikoj Britaniji. A jedna neprofitna organizacija, takođe je zabrinuta za utjecaj koji ovakvo piće može da napravi na ulicama gradova.

Svake godine ima skoro 23.000 smrtnih slučajeva i više od milion hospitalizacija vezane za alkoholizam širom Engleske.

 

 

Ne propustite