Ponuda za Rim koju je nemoguće ignorisati

Kiosk
Ponuda za Rim koju je nemoguće ignorisati
Rim je glavni grad Italije koji broji oko 2,7 miliona stanovnika. Grad koji spaja moderno i staro, prošlost i sadašnjost. Bilo da ste u Rimu tri dana, tri nedjelje ili tri mjeseca spremite se da zakoračite u najveći svijetski muzej na otvorenom.

Rim je glavni grad Italije koji broji oko 2,7 miliona stanovnika. Grad koji spaja moderno i staro, prošlost i sadašnjost. Bilo da ste u Rimu tri dana, tri nedjelje ili tri mjeseca spremite se da zakoračite u najveći svijetski muzej na otvorenom. 
CityDeal Vam nudi ponudu koja se ne odbija, putovanje u Rim i Pisu u organizaciji turističke agencije Biss Tours za samo  299KM.

Grad Rim je, prema mitu, osnovao Romul, sin Reje Silvije i Boga Marsa. Prema legendi, svrgnuvši s prijestolja brata Numitora, Amulije je postao kralj grada Albe Longe, a da bi izbjegao rođenje nasljednika koji bi prijestolje mogli tražiti natrag, prisilio je nećakinju Reju Silviju da postane vestalska djevica. Ona se ipak sjedinila s bogom Marsom i rodila dva blizanca, Romula i Rema, koje je Amulije odmah po rođenju bacio u rijeku Tiber. Blizance je u podnožju Palatina, jednog od sedam brežuljaka, pronašla jedna vučica, koja ih je dojila vlastitim mlijekom. Blizance je potom našao pastir Faustul, te ih je uzeo i prehranio. Kad su odrasli, odlučili su na brežuljku Palatinu osnovati grad. Ubrzo su se počeli svađati koji će od njih dvojice vladati gradom, te je Romul u toj svađi ubio brata.
Po predaji, grad je osnovan 21. travnja 753. godine. Nazvan je po svome prvom kralju Romulu.

Kad neko spomene Pisu, vjerovatno prva stvar koje ćete se sjetiti je Kosi toranj, jedan od najprepoznatljivijih talijanskih simbola. S razlogom, jer Kosi toranj, uostalom kao i cijeli „Trg čuda“ na kojem se nalazi, ostavlja bez daha.

Sam Kosi toranj, koji je zapravo 56. metara visok zvonik Katedrale, gradio se gotovo dva stoljeća (1173. - 1372.), ima sedam spratova i jednako toliko crkvenih zvona. Kako se cijelo područje nalazi na zemljištu koje je vrlo nepogodno za takvu gradnju, počeo je tonuti i nikad nije postao okomit kako je prvobitno i bio zamišljen.

Danas je nagnut za otprilike četiri stepena. Već je nekoliko puta „spašavan“ od mogućeg urušavanja, a zadnji put od 1990. do 2001. godine, nakon što su ga vratili u položaj koji je imao sredinom 19. stoljeća i time „osigurali“ da idućih 300. godina bude podoban za posjete i penjanje do vrha, što i Vama preporučujemo da učinite, jer je doživljaj zaista neponovljiv.
Zanimljivo je da noću trg sa svojim znamenitostima gotovo uopće nije osvijetljen, ali sve ima svoje draži, jer se takvo nešto rijetko susreće. Ako želite vidjeti kako i to izgleda, moći ćete bez problema kupiti slike ili razglednice u obližnjim suvenirnicama koje su poredane uz gradske zidine i prepune svih mogućih varijanti Kosog tornja.
Naravno, Pisa nije samo Piazza dei Miracoli. Nakon što se spustite do centra grada i rijeke Arno, tu vas čekaju Palazzo della Carovana, Citadella te brojne crkve, poput Santa Maria della Spina.

Sve ponude sa portala Citydeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na prodajnom mjesto u BBI Shopping centru (prizemlje).
Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz Vaš Citydeal!

 

 

Ne propustite