ČUDESNA DJEVOJČICA: Živi sa srcem izvan prsnog koša, doktori su rekli da neće preživjeti

Čudne priče
ČUDESNA DJEVOJČICA: Živi sa srcem izvan prsnog koša, doktori su rekli da neće preživjeti
Ovaj poremećaj pogađa jednu od milijun beba, doktori su rekli da neće preživjeti

Virsaviya Borun-Goncharova je naizgled poput svake sedmogodišnje djevojčice - voli plesati, crtati i voli ponije. Međutim, ona je sve samo ne poput drugih. Ova je hrabra djevojčica rođena s vrlo rijetkim poremećajem koji pogađa otprilike jednu na milijun beba - njezino se srce razvilo izvan prsnog koša.

virsaviya
Djevojčica boluje od Cantrellove pentalogije, iznimno rijetke urođene bolesti, zbog koje je došlo do kardiovaskularne malformacije. ‘Ovo je moje srce i ja sam jedina koja to ima’, kaže Virsaviya čije se srce jasno može vidjeti kako kuca ispod rebra, prekriveno samo tankim slojem kože.

‘Kad se oblačim, biram mekanu odjeću da ne bih oštetila srce. Hodam, skačem, letim, trčim… Ne bih smjela trčati, ali to jako volim’, kaže Virsaviya.

 


Rodila se u Rusiji i liječnici su odmah upozorili njezinu majku Dari Borun na situaciju, pišu britanski mediji. ‘Doktori su mi rekli da Virsaviya ima zbilja rijedak poremećaj, ali rekli su da neće preživjeti. Kad sam prvi put vidjela kako joj srce kuca, za mene je to bilo nešto posebno. Značilo je da je živa i da može živjeti’, kaže Dari,prenosi Jutarnji.

Iz Rusije su preselili u Ameriku jer su se nadali da će ondje pronaći nekoga tko će je htjeti operirati, no liječnici su ustvrdili da Virsaviya nije dovoljno snažna za operaciju zbog problema s krvnim tlakom.

No, obitelj se još uvijek nada da će lijekovima dovoljno stabilizirati tijelo da bi se mogla podvrgnuti operaciji. ‘Ne idem u školu ni na balet, ali želim to sve raditi doma. Srce mi je ovdje, izvan prsa, i sviđa mi se što mi mama uvijek dira srce jer me voli’, kaže Virsaviya.

Virsaviyino srce je veličine šake i od rođenja joj se nalazi van prsnog koša, a kad se oporavi, slijedi joj nekoliko vrlo kompliciranih operacija. Njezin je život dokumentirala majka na Instagramu.

Ne propustite