Raskošna svadba od 100 hiljada maraka na kojoj su imali samo jednu želju

Show
 Raskošna svadba od 100 hiljada maraka na kojoj su imali samo jednu želju
Svadbu Cece i Željka Ražnatovića prenosile su dvije najveće medijske kuće u Velikoj Britaniji i Americi – BBC i CNN.

Svadbu Cece i Željka Ražnatovića prenosile su dvije najveće medijske kuće u Velikoj Britaniji i Americi – BBC i CNN.

Folk diva Ceca Ražnatović udala se za čovjeka svog života 19. februara 1995. Iako je imala samo 22 godine i na svadbu je pristala bez razmišljanja, nikada se nije pokajala što se rano udala.

Pjevačica je blistala u vjenčanici grčkog dizajnera Dimitriosa, dok je komandant Srpske dobrovoljačke garde nosio vojno odijelo srpskog vojvode iz Prvog svjetskog rata, da bi se za građansko vjjenčanje presvukao u smoking.

ceca
Kako tada niko nije znao kako izgleda originalno odijelo srpskog vojvode, u pomoć je priskočio Dragiša Spasojević, vrhunski krojač beogradskog pozorišta “Boško Buha”.

Čitava ceremonija bila je organizovana po tradicionalnim srpskim običajima, pa su svatovi išli po mladu u rodnu Žitorađu. Crkveno vjenčanje održano je u crkvi Svetog Arhangela Gavrila, a svadbeno veselje upriličeno u hotelu “Interkontinental”.

Svadbarsku trpezu u nedjeljama prije vjenčanja pripremao je čuveni kuhar Jakov Stablović. On je vodio ekipu od 80 ljudi, a štab mu je bio smješten u zgradi Stranke srpskog jedinstva. Bio je zadužen za sve – od jelovnika na svadbenom ručku u hotelu, do najsitnijih detalja, kao što su kutije s rezervnom žicom za vezivanje zastava na džipovima koji su išli po mladu,prenosi Svet.

“Svakoga dana tokom priprema susretao sam se, razgovaro telefonom ili razmjenjivao poruke pejdžerom u prosjeku s 50 ljudi. S Cecom i Arkanom imao sam stalan kontakt i upoznavao ih sa onim što smo uradili. Nisu imali nekih posebnih želja, osim što su insistirali da se klonimo kiča i da sve bude dostojanstveno”, sjećao se kasnije Stablović.

Služeni su najraznovrsniji specijaliteti, pio najkvalitetniji francuski konjak. Mladenačka torta imala je pet spratova i 70 kg. Ukupan ceh, prema pisanju medija, izašao je oko 100.000 maraka.

Snimanje svadbe organizovao je režiser Miroslav Aleksić, svojevremeno nagrađivani režiser državne televizije koji se nekoliko godina ranije upoznao s Arkanom. Aleksić je cijeli tok svadbe snimao s pet pokretnih kamera. Ukupno je snimljeno oko 30 sati materijala od koga je kasnije sačinjena kaseta u trajanju od 90 minuta.

Ne propustite