TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Nakon dva mjeseca našli nestalog mladića, trebao je ići s prijateljem na piće, a onda mu se izgubio svaki trag!

Region
TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Nakon dva mjeseca našli nestalog mladića,  trebao je ići s prijateljem na piće, a onda mu se izgubio svaki trag!
Na prevodnici jezera Gusić Polje u Brlogu na području grada Otočca u petak poslijepodne pronađeno je tijelo muškarca, saopštila je Policijska uprava ličko-senjska.

Na prevodnici jezera Gusić Polje u Brlogu na području grada Otočca u petak poslijepodne pronađeno je tijelo muškarca, saopštila je Policijska uprava ličko-senjska.

Poslije uviđaja utvrđeno je da se radi o o 21-godišnjem mladiću iz Švice pored Otočca, čiji je nestanak prijavljen još 22. decembra 2016. godine.

Poslije identifikacije pronađenog leša uslijedit će obdukcija kao bi se utvrdio uzrok smrti mladića.

Kako se neslužbeno saznaje pronađeni su posmrtni ostaci Josipa Majera, koji je nestao zajedno s 43-godišnjim poznanikom Aleksandrom Milovanovićem. Negovo tijelo pronađeno je dan nakon što je prijavljen njegov nestanak.

aleksandar-milovanovic-josip-majer

Josip je nestao nakon što se sa  Aleksandrom otišao u kafić u Otočac. Njih dvojica su se kasno navečer javili na pozive Josipovog brata Damira i rekli mu da su upali u kanal, ali da će se sami izvući, ali od tada im se bio izgubio svaki trag.

Za njima je pokrenuta potraga i spasioci su idućeg dana  u koritu rijeke Like, gde se spajaju Lika i Gacka pod samim slapom, pronašli Aleksandrov automobil "nisan navaru".

Dva kilometara nizvodno pronašli su i njegovo beživotno tijelo. Sumnjali su da se Josip nalazi u automobilu, ali nisu mogli da ga izvuku zbog jake struje jer se auto nasukalo pod slap.

Nakon što je opao dotok vode, spasioci su iz rijeke uspjeli da izvuku auto ali mladića nisu tada pronašli.

(24sata.hr)

Ne propustite