Facebook ptica za kojom su svi poludjeli: Svi je masovno šeruju, evo šta ona znači

Internet
Facebook ptica za kojom su svi poludjeli: Svi je masovno šeruju, evo šta ona znači
Trash Dove, stiker ljubičaste golubice koja pomjera glavu gore-dole, zaludila je Facebook i ostale društvene mreže.

 

Trash Dove, stiker ljubičaste golubice koja pomjera glavu gore-dole, zaludila je Facebook i ostale društvene mreže. Korisnici masovno objavljuju stikere ove ptice gdje god im se za to pruži prilika, a ovaj trend potekao je iz Azije.


Od danas će vam Facebook slati chat čim neko prokomentariše vaš status!

Trash Dove je prvenstveno postala popularna na Tajlandu, gdje je za samo nedjelju dana preuzeta više od četiri miliona puta.

Tačan razlog zbog kojeg ljudi objavljuju ove stikere nije poznat. Neki kažu da golubice u tajlandskoj kulturi simbolišu prijateljstvo, dok je drugima jednostavno zabavna jer Trash Dove mahnito pomjera glavu gore-gole. Takođe, postoji i teorija da slika ove ptice simboliše ljude koji nisu u vezi i boluju od neuzvraćene ljubavi.

Ljubičastu golubicu nacrtao je još u septembru 2016. godine dizajner Sid Vajler , ilustrator iz Floride, ali je komplet stikera napravljen tek u januaru ove godine, piše “BBC”,prenosi Telegraf.

Od kompletnog seta stikera ljubičaste golubice, najviše se istakao onaj na kojem ptica mahnito pomjera glavu gore-dole.

Naravno, ovaj trend proširio se i na ostatak planete, pa sada korisnici Facebooka masovno objavljuju sliku ljubičaste golubice gdje god stignu.

Kao i svaki trend koji postane masovan na Facebooku, i ovoga puta potpisuju se peticije u pokušaju da se skinu Trash Dove stikeri sa Facebooka, ali i čitavog interneta.

Da li ste i vi na svojim profilima objavljivali ljubičastu golubicu?

Ne propustite