Donijeta presuda u slučaju Hanke Paldum zbog optužbi za mučenje logoraša! Evo šta je pjevačica izjavila

Aktuelno
Donijeta presuda u slučaju Hanke Paldum zbog optužbi za mučenje logoraša! Evo šta je pjevačica izjavila
Paldum mu je navodno naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom „zgnječila spolni organ“, zbog čega, kako je rekao, kasnije nije mogao imati djecu.

Opšinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni pjevačici Hanki Paldum da isplate i 2.000 eura za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda i 340 eura za troškove parničnog postupka, piše u presudi ovog suda.

Goran Golub, koji je bio zarobljen u logoru Silos u Tarčinu, rekao je da ga je pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja.

Prema tim navodima, Paldum mu je navodno naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom „zgnječila spolni organ“, zbog čega, kako je rekao, kasnije nije mogao imati djecu.

Dušana Tomića, prvooptuženog  i inače advokata Gorana Goluba, pjevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost.

Pjevačica je više puta na sudu rekla da nikada nije vidjela Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi. Rekla je da je tokom rata u BiH samo jednom napustila Sarajevo.

"Bilo je to septembra 1993. kada sam, zajedno s još nekoliko pjevača iz umjetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pjevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala" rekla je tada Paldum.

"Kad sam čula tu vijest, bila sam u šoku, na samu pomisao da bi neko mogao te gnusne stvari uraditi, nasikiralo me je. Tužila sam Goluba da bi se dokazala pravda. U momentu kada sam čula presudu, osjetila sam veliku radost i sreću da je konačno pravda zadovoljena", rekla je Hankla poslije presude.


Hajat

Ne propustite