U trenutku ludila ubio nepokretnu majku: “Mislio sam da je vještica”

Region
U trenutku ludila ubio nepokretnu majku: “Mislio sam da je vještica”
Kako je pokazala obdukcija, nesretna žena preminula je uslijed djelomičnog nagnječenja i otkinuća glave

U trenutku “ludila” uzrokovanog njegovim alkoholizmom M. R. (52) je 19. avgusta 2016. godine u porodičnoj kući u Kuzmincu u Zagorju gotovo dekapitirao svoju nepokretnu majku J. R. (89). Kako je u vrijeme ubistva, smatraju vještaci, zbog svoje bolesti bio neuračunljiv, neće u zatvor. Sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović odredio mu je obavezno psihijatrijsko liječenje, prenosi “24sata“.

Teretili su ga da je u stanju neuračunljivosti, u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti što radi niti vladati svojom voljom, ubio blisku osobu, koju je već ranije zlostavljao, a koja je bila posebno ranjiva zbog svoje dobi i nepokretnosti.

Kobne večeri oko 23 sata dok je ležala u krevetu majku je više puta šakom udario u prsa i glavu, nakon čega ju je bacio na pod i nastavio je udarati po cijelom tijelu. Potom je dohvatio sjekiru i više puta je udario po glavi i tijelu, nakon čega joj je nožem zadao više ubodnih rana u predjelu tijela te je nogama gazio po grudnom košu.

Kako je pokazala obdukcija, nesretna žena preminula je uslijed djelomičnog nagnječenja i otkinuća glave dok su ostale povrede nanesene nakon što je već bila mrtva.

Kako je kasnije ispričao, te je večeri normalno razgovarao s majkom. U jednom trenutku počeo ju je dozivati, a ona se nije javljala zbog čega je pomislio da je vještica. U stanju panike i pokušavajući se riješiti “vještice”, krenuo ju je udarati te se više nije mogao zaustaviti.

 

Ne propustite