Ubio sestru, pa od straha sakrio pušku na tavanu: Dječak otkrio još detalja jezive tragedije u Svrljigu

Region
Ubio sestru, pa od straha sakrio pušku na tavanu: Dječak otkrio još detalja jezive tragedije u Svrljigu
Maloljetni N. Đ. (15) iz Svrljiga, koji je prije dva dana u porodičnoj kući očevom lovačkom puškom slučajno ubio svoju sestru Jovanu Đorđević (19), kad je shvatio šta je uradio, sakrio je oružje na tavanu.

Maloljetni N. Đ. (15) iz Svrljiga, koji je prije dva dana u porodičnoj kući očevom lovačkom puškom slučajno ubio svoju sestru Jovanu Đorđević (19), kad je shvatio šta je uradio, sakrio je oružje na tavanu, piše Informer.


U ovoj kući u Svrljigu je tinejdžer (15) ubio sestru (19)

Na saslušanju je potom do detalja opisao kako je ubio sestru. Priznao je da se užasno uplašio i da je to bio razlog što je odlučio da sakrije pušku. Određen mu je pritvor do 30 dana zbog ubistva, a prijeti mu i boravak u Vaspitno popravnom domu u trajanju od šest mjeseci do četiri godine.


Kako je utvrđeno tokom istrage, nesreća se dogodila nakon što se otac vratio iz lova i ostavio pušku u prizemlju kuće. Dječak je potom uzeo oružje i ponio ga na spart, gdje su bili Jovana i njihova mlađa sestra, kao i troje djece od njihovog strica.

Miodrag Mitić, djeda po majci Jovane i N. Đ. ispričao je da je njegov unuk stajao u dnu stepenica, a Jovana na vrhu.

– Unuk se šalio sa njom. Zvao ju je: “Jovana, Jocvana…”, a kad se ona okrenula, puška je opalila. Dobila je smrtonosne povrede glave, a prilikom pada je još udarila glavom u stepenice, što je pogoršalo povrede  – objašnjava očajni djeda.

Roditelji nastardale djevojke Jovan i Irena nemi su od bola.

Ne propustite