STRAVIČNA TRAGEDIJA: Proslavio rođendan pa slučajno ubio sestru

Region
STRAVIČNA TRAGEDIJA: Proslavio rođendan pa slučajno ubio sestru
Tinejdžer N. Đ., koji je u nedjelju napunio 15 godina, juče uzeo očev karabin i slučajno upucao sestru Jovanu Đorđević (19), koja je ubrzo preminula u niškoj bolnici

Tinejdžer N. Đ., koji je u nedjelju napunio 15 godina, juče uzeo očev karabin i slučajno upucao sestru Jovanu Đorđević (19), koja je ubrzo preminula u niškoj bolnici

-  Moj unuk je u nedjelju proslavio petnaesti rođendan. Veselili smo se, svi su bili veoma srećni. Samo dan kasnije nesrećnim slučajem on je ubio rođenu sestru Jelenu. Očajan sam, ne znam šta nas je snašlo.

Ovako za "Kurir" priča Miodrag Mitić, djeda po majci Jovane Đorđević (19) iz Svrljiga, koju je juče slučajno očevim karabinom usmrtio mlađi brat N. Đ., učenik prvog razreda Srednje mašinsko-tehničke škole u Svrljigu. Dječak je sestru upucao oko 13.30 sati u porodičnoj kući u Omladinskoj ulici.

Čuo se vrisak

Prema prvim saznanjima, dječak je htio da se poigra sa očevom puškom i pokaže sestri kako se puca, ali je ona iznenada opalila. Metak je pogodio djevojčicu u glavu, a prestrašeni mališan pobjegao je u drugu prostoriju.
- Čuo sam kad su djeca vrisnula, mislila sam da se neko od njih povrijedilo, nisam ni mogao da naslutim kakvo nas je zlo snašlo. Istrčao sam iz kuće, moja ćerka i zet su Jovanu već ubacivali u kola i krenuli u Dom zdravlja u Svrljigu. Kad sam ušao u kuću, video sam u hodniku lokvi krvi - kaže djed Miodrag.

On objašnjava da je Jovanin otac kobnog dana bio u lovu.
- Znam da mu oružje stoji u vitrini i da nije dostupno djeci. Moguće je da nije stigao da ga skloni, pa da je unuk uzeo pušku ne znajući da je u njoj metak. Dječak je u šoku. On se igrao sa Jovanom i četrnaestogodišnjom sestrom, kao i sa djecom od strica kada se to desilo - priča očajni djed i dodaje:
- Nije mogao da mi objasni kako je Jovana stradala, on još ne zna da je mrtva. Neprestano me je pitao: „Kaži mi, kako mi je sestra?“ Nisam mu rekao da je izdahnula, ali mu nisam davao ni lažnu nadu.

Nije pucao namjerno
- Djeca su se divno slagala, ona je prošle godine završila Medicinsku školu, učila je norveški jezik, planirala je da ide u tu zemlju - priča Miodrag.

Nije joj bilo spasa

Niška Hitna pomoć je teško ranjenu djevojku prebacila do Urgentnog centra u Nišu. Očajni roditelji čekali su ispred ulaza u urgentnu ambulantu nadajući se da će im ćerka biti spasena. Međutim, uprkos trudu ljekara, ona je podlegla povredama jer je pogođena između sljepoočnice i uha.

(kurir.rs)

Ne propustite